Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ταϊβάν: Αγοράζει όπλα από τις ΗΠΑ

Ταϊβάν: Αγοράζει όπλα από τις ΗΠΑ

Ο Ομπάμα ενημέρωσε επίσημα χθες το Κογκρέσο των ΗΠΑ ότι σχεδιάζει να προχωρήσει στην πώληση οπλικών συστημάτων αξίας 1,83 δισεκ. δολαρίων στην Ταϊβάν, περιλαμβανομένων δύο φρεγατών, αντιαρματικών πυραύλων, αμφίβιων αποβατικών οχημάτων και άλλων εξοπλισμών.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα

Η έγκριση της πώλησης, που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε μεταδώσει προχθές Δευτέρα ότι επίκειται άμεσα, θα σημειωθεί έναν χρόνο αφότου το αμερικανικό Κογκρέσο είχε περάσει ένα νομοθέτημα για την έγκριση της πώλησης όπλων αυτής. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας πώληση στρατιωτικών εξοπλισμών στην Ταϊβάν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και πλέον.

Ο Ντέιβιντ Μακίμπι, ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επέμεινε μολαταύτα πως δεν υπάρχει ουδεμία μεταβολή στη μακρόχρονη πολιτική της “μίας Κίνας” που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ. Σχεδόν ανεξαίρετα, οι πωλήσεις όπλων, ειδικά μεγάλων πακέτων εξοπλισμού, από την αμερικανική κυβέρνηση στηνΤαϊβάν προκαλεί οργή και καταδίκη από μέρους της Κίνας, η οποία συνεχίζει να θεωρεί την Ταϊβάν μια επαρχία της που έχει αποστατήσει.

Σχετικές ειδήσεις