Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΗΠΑ: Πώληση πυραύλων αξίας 800 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ

ΗΠΑ: Πώληση πυραύλων αξίας 800 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ

ΟΟργανισμός Συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας, που επιβλέπει τις πωλήσεις ξένων όπλων, ανέφερε στους νομοθέτες ότι η κυβέρνηση του Ιράκ είχε ζητήσει να αγοράσει 5.000 πυραύλους αέρος-εδάφους.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας άμυνας και ασφάλειας, που επιβλέπει τις πωλήσεις ξένων όπλων, ανέφερε στους νομοθέτες ότι η κυβέρνηση του Ιράκ είχε ζητήσει να αγοράσει 5.000 πυραύλους αέρος-εδάφους.

Οι πύραυλοι θα συμβάλουν στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και στη “βελτίωση των Δυνάμεων Ασφαλείας του Ιράκ στην δυνατότητα υποστήριξης σε εν εξελίξει πολεμικές επιχειρήσεις," ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Γι αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση πυραύλων τύπου Hellfire στο Ιράκ αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ανέφερε ότι η συμφωνία θα βελτιώσει την ικανότητα των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας για την καταπολέμηση μαχητών του ισλαμικού κράτους, οι οποίοι κατέλαβαν τη Μοσούλη το 2014, τη μεγαλύτερη πόλη στο βορρά, και εχουν φτάσει μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Βαγδάτης.

Εκπρόσωπος του υπο των ΗΠΑ συνασπισμούΝομοθέτες εχουν 30 μέρες προθεσμία για να σταματήσουν την πώληση, αλλα αυτο είναι σπάνιο.

Ο βασικός ανάδοχος της συμφωνίας θα είναι η Lockheed Martin Corp., δήλωσε πρόσφατα οτι εδάφη που ελέγχονται από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εχουν μειωθεί κατά 40%.

Πηγή - Reuters

Σχετικές ειδήσεις