Στρατός και αστυνομία ζητούν τα δεδουλευμένα από την κυβέρνηση των Σκοπίων

Στρατός και αστυνομία ζητούν τα δεδουλευμένα από την κυβέρνηση των Σκοπίων

Διαδηλώσεις και απεργίες προανήγγειλε ο στρατός των Σκοπίων, αν δεν υλοποιηθούν μέχρι τις 13 Μαΐου οι απαιτήσεις τους.

Επίσης, δυσαρέσκεια επικρατεί και στους υπαλλήλους του υπουργείου Άμυνας, λόγω της δέσμευσής τους στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, μετά την έναρξη της κρίσης των προσφύγων.

Ζητούν αύξηση 20 τοις εκατό στους μισθούς τους και σεβασμό στη νομοθεσία για απασχόληση εκτός του ωραρίου εργασίας τους.

Το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτών αναφέρει ότι ο στρατός βρίσκει τώρα κεφάλαια για βασικές ανάγκες όπως τρόφιμα και εξοπλισμό, αλλά πρέπει να αναλογισθεί ότι οφείλει στους στρατιώτες μισθούς από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Οι αστυνομικοί, εξάλλου, διαμαρτύρονται ότι δεν τους καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στην επιπλέον υπηρεσία που παρέχουν, λόγω των διαμαρτυριών στο εσωτερικό αλλά και λόγω της διακίνησης των μεταναστών.

Η αστυνομική ένωση αποκλείει τις πορείες διαμαρτυρίας, αλλά τονίζει ότι οι αστυνομικοί έχουν κουραστεί και θα μπορούσε να μειωθεί η αποτελεσματικότητά τους και αυτό είναι πιο σοβαρό από ό, τι οι διαμαρτυρίες.

Οι ενώσεις του στρατού ζητούν μέσα στην προθεσμία να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Τα αιτήματα του στρατού παρουσιάστηκαν μετά την ανακοίνωση από τον προσωρινό πρωθυπουργό τη διάθεση 200 εκατομμυρίων για εξοπλισμό και ανοικοδόμηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της «Telma».