Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βουλγαρία: Έτοιμη για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Ρουμανία

Βουλγαρία: Έτοιμη για αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Ρουμανία

Η τελική απόφαση του ΝΑΤΟ για την δημιουργία πολυεθνικής ταξιαρχίας στη Ρουμανία, μαζί με τα τάγματα της Συμμαχίας στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία αναμένεται να επισημοποιηθεί στο Φόρουμ στη Βαρσοβία στις αρχές Ιουλίου.

O Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ διευκρίνησε ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει αντιπαράθεση με τη Ρωσία και ο στόχος του είναι να οικοδομηθεί μια πιο εποικοδομητική σχέση, ώστε να υπάρχουν ανοικτά κανάλια για διάλογο με τη Μόσχα.

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συμβάλλει σε αυτή την πολυεθνική ταξιαρχία στη Ρουμανία με 400 στρατιώτες, όπως δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ.

Κατά την υπουργική σύνοδο της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, είχε συνομιλίες με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Μίχνεα Μότος, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και τη δημιουργία μια πολυεθνικής δύναμης στη Ρουμανία. Ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμμετέχουν περίπου 400 (Βούλγαροι στρατιώτες) σε τομείς κατάρτισης και ασκήσεων. Συμφώνησα με τον Ρουμάνο ομόλογο μου να υλοποιηθεί αυτή η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Έχουμε ένα κοινό όραμα και θα θέσουμε κατά πάσα πιθανότητα το θέμα αυτό στη σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία», είπε ο Νέντσεφ.

Σχετικές ειδήσεις