Με το φόβο του Τραμπ ζει ο Ερντoγάν: Αν εισβάλει στη Συρία θα βρει τον στρατό των ΗΠΑ απέναντι του

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά…

Καιρός: Θέλει προσοχή τις επόμενες ώρες! Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου για τα χιόνια (video)

Καιρός: Ξεκίνησε ήδη από τα δυτικά η σοβαρή…

SOS για «επικείμενη απειλή» με ολέθριες συνέπειες για την ανθρωπότητα

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Αμερικανών θεωρεί…

Μανώλης Πετσίτης: Η ώρα του εισαγγελέα για τον «σερβιτόρο» του ΣΥΡΙΖΑ

Μανώλης Πετσίτης:  Η βροχή αποκαλύψεων για το Μανώλη…

Eιρήνη Λαγούδη: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις - «Αγγίζουν» το δολοφόνο

Ένα ακόμα στοιχείο για τον τραγικό θάνατο…

Στην άσκηση «Ανακόντα -16» Βούλγαροι και Σκοπιανοί

Στην άσκηση «Ανακόντα -16» Βούλγαροι και Σκοπιανοί

Στην Πολωνία πραγματοποείται από 7 έως τις 17 Ιουλίου η άσκηση «Anaconda-16»- ένα από τα πιο σημαντικά στρατιωτικά γεγονότα στην Ευρώπη φέτος, στην οποία συμμετείχαν στρατιώτες από την 61η Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ‘Στριάμσκα’, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Η «Anaconda-16» συνίσταται από ένα σύστημα αλληλοσυνδεόμενων μαθημάτων και ασκήσεων που οργανώνονται και διεξάγονται ετησίως από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας σε διεθνές επίπεδο.

Στόχος είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των σχηματισμών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στη Σύμπραξη και στην Ειρήνη, καθώς συμμετέχουν και όλες οι χώρες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας σε σενάρια καθαρά αμυντικά βασισμένα σε στοιχεία του σχεδίου ετοιμότητας και δράσης.

Κατά τη διάρκεια των συσκέψεων σχεδιασμού συμφωνήθηκε ότι η υλικοτεχνική υποστήριξη προς το πεζικό των Σκοπίων να δοθεί με ευθύνη του βουλγαρικού τάγματος.

Αυτή περιελάμβανε: μηχανοκίνητα οχήματα για τη μεταφορά από και προς τους τόπους των ασκήσεων για τους στρατιώτες των Σκοπίων καθώς και τους διοικητές των διμοιριών στις επιχειρήσεις τους.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης το βουλγαρικό τάγμα μαζί με τους Σκοπιανούς στρατιώτες εξασκήθηκαν σε συνθήκες μάχης, στο σχηματισμό ελιγμών, στη συνεργασία, που οδήγησαν στην επιτυχή υλοποίηση των καθηκόντων τα οποία τους είχαν ανατεθεί, σημειώνει το δημοσίευμα.