Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (pics)

Πολεμικό Ναυτικό: Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (pics)

Την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας (Σαλαμίνια 2016), στον Τύμβο Σαλαμινομάχων παρουσία του Διοικητού Ναυστάθμου Σαλαμίνος (Δ/ΝΣ) Αρχιπλοιάρχου (Μ) Χαρίλαου Παπαδημητρίου ΠΝ και στην παραλία Καματερού παρουσία του Υπαρχηγού Αρχηγείου Στόλου (Υ/ΑΣ) Υποναυάρχου Ευθύμιου Μικρού ΠΝ, οι οποίοι παρευρέθησαν ως εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Γεωργίου Γιακουμάκη ΠΝ.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις τιμές αποδόθηκαν από αγήματα και την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού. Επιπλέον, Ναυτικοί Δόκιμοι και Δόκιμοι Υπαξιωματικοί απετέλεσαν το πλήρωμα της Τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ κατά την διάρκεια πλου που πραγματοποιήθηκε τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στις προσβάσεις της παραλίας Καματερού.

Οι απαρχές της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας τοποθετούνται τον Σεπτέμβριο του 480 πΧ, με την διεξαγωγή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, η οποία αποτελεί σημείο καμπής των Μηδικών πολέμων. Ο ενωμένος ελληνικός Στόλος καταφέρνει να νικήσει τους υπεράριθμους Πέρσες, ελευθερώνοντας την Ελλάδα και σώζοντας την Ευρώπη από τον ασιατικό δεσποτισμό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη προσωπικότητα, την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό. Πολλοί δε καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η ναυμαχία της Σαλαμίνας αποτελεί την γενέθλια ημέρα της Δύσης.

Σχετικές ειδήσεις