Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στρατηγός ε.α Ζιαζιάς: Πρέπει να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

Στρατηγός ε.α Ζιαζιάς: Πρέπει να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες ζήτησε ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αθήνα.

Θεώρησε ουσιαστικά μη χρήσιμες τις προσλήψεις των ΟΒΑ και τόνισε ότι η μείωση της θητείας στους 9 μήνες έγινε υπό την προϋπόθεση της πρόσληψης 15000 ΕΠΟΠ κάτι που δεν συνέβη ποτέ.

Η πρόσφατη ποιοτική αναβάθμιση του τουρκικού αναθεωρητισμού τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο δράσεων με στρατιωτικά μέσα, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό στην ελληνική κοινή γνώμη για το πόσο επαρκής είναι η στρατιωτική ισχύς της χώρας, δεδομένης και της εφταετούς οικονομικής κρίσης.

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κώστας Ζιαζιάς ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ελληνικός στρατός, με ευθύνη των κυβερνήσεων, μιλώντας για το μισθολογικό, για την υποβάθμιση των καθηκόντων τους, για μονάδες «φαντάσματα» κ.α.

Ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε ότι «στη χώρα δεν υφίσταται Εθνική πολιτική σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Στόχοι και μεμονωμένες πρωτοβουλίες υπήρξαν και υπάρχουν, αλλά συντονισμένη Εθνική Στρατηγική, υπό ένα γενικό πλαίσιο, δεν υπάρχει», επισήμανε.

Ο κ. Ζιαζιάς μίλησε για πλήρη απαξίωση του θεσμού των στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός του στρατού αμείβεται όπως ένας κλητήρας της Βουλής, όπως διαβάζουμε στο pentapostagma.gr.

Αυτό τα λέει όλα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφάλεια και άμυνα σε μια χώρα. Πάμε σε μια... Φινλανδοποίηση της χώρας, σχολίασε.

Ο Στρατηγός μίλησε για την «ανάγκη πλήρους αναθεώρησης της πολιτικής σε ότι αφορά την Εθνική Άμυνα, χρειάζεται ένας νέος αμυντικός σχεδιασμός».

Σχετικές ειδήσεις