ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Με δέκα μασέλες τρώνε τα GOLDEN BOYS των Βρυξελλών

Με δέκα μασέλες τρώνε τα GOLDEN BOYS των Βρυξελλών

Η NEWSBOMB αποκάλυψε το γραφειοκρατικό τέρας της Ευρώπης που «καταπίνει» λεφτά!

Την ώρα που οι υπάλληλοι των Βρυξελλών και του ΔΝΤ μας κουνάνε το δάχτυλο αυταρχικά και μας κάνουν συστάσεις περί νέων περικοπών και νέων μέτρων, την ίδια ώρα, ο πακτωλός των χρημάτων που σπαταλάει το γραφειοκρατικό τέρας της Ευρώπης εκτινάσσεται σε αστρονομικά ύψη.

Όπως αποκάλυψε η NEWSBOMB τα Golden Boys και η νομενκλατούρα των Βρυξελλών συνεχίζουν να απολαμβάνουν εξοργιστικά προνόμια μισθών και επιδομάτων που ξεπερνούν τα 8 και φτάνουν έως και 9 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο! Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας κατώτερος υπάλληλος της Ε.Ε. μπορεί να παίρνει 6.599 ευρώ περίπου, όσα λαμβάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού με φετινή διάταξη του Γιάννη Στουρνάρα ακόμη και ο μισθός του Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορεί να ξεπερνά τις 7.000 ευρώ μικτά, ενώ οι βουλευτές και οι υπουργοί λαμβάνουν πλέον την ίδια μισθοδοσία περίπου γύρω στις 5.000 ευρώ!

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 56.000 υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να λαμβάνουν από 2.600 ευρώ μέχρι 18.000 ευρώ το μήνα, την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης δοκιμάζονται και είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας.

Οι αποκαλούμενοι «Ευρωκράτες» παρά τη βαθιά ύφεση εξακολουθούν να γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το δράμα και την ανέχεια των πολιτών και η μισθοδοσία τους ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το 6% του συνολικού προϋπολογισμού της Ε.Ε. Ακριβά κοστούμια και αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, προνόμια, επιδόματα, δωρεάν μετακινήσεις σε όλο τον κόσμο, ειδικά ασφαλιστικά και υγειονομικά προνόμια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αλλά και μισθοί που ξεκινούν από τα 2.654 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 18.371 ευρώ μηνιαίως, χωρίς τις προσαυξήσεις, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ευρωπαϊκού γραφειοκρατικού τέρατος που όχι μόνο ελέγχει τα παιδιά του, αλλά ενίοτε τα τρώει, κυρίως όταν δεν υπακούουν στις επιταγές της σκληρής δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Ακριβά κοστούμια και αυτοκίνητα, πολυτελή σπίτια, προνόμια και μισθοί που ξεκινούν από τα 2.654 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 18.371 ευρώ μηνιαίως!

Σύμφωνα με τη NEWSBOMB είναι κοινό μυστικό στην ευρωπαϊκή ένωση ότι ακόμη και οι γραμματείς πληρώνονται καλύτερα και από τους καθηγητές πανεπιστημίων. Όπως είχε αποκαλύψει σε πρόσφατο άρθρο του στη Liberation με τίτλο: «Στις Βρυξέλλες, η μεγάλη παρακμή των ευρωκρατών» ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Ζαν Κατρεμέρ, ο μέσος μισθός στα όργανα της ΕΕ ανέρχεται σε 7.000 ευρώ, στο οποίο προστίθεται ένα πριμ αποδημίας 16% για τους μη Βέλγους, δίνεται επίδομα 365 ευρώ για κάθε παιδί έως 26 ετών, καθώς και επίδομα στέγης και εγκατάστασης, ενώ τα παιδιά τους πηγαίνουν στα καλύτερα σχολεία της βελγικής πρωτεύουσας, τα «ευρωπαϊκά», τα οποία πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Στα προνόμια συμπεριλαμβάνεται η μη καταβολή ΦΠΑ τον πρώτο χρόνο της εγκατάστασής τους στο Βέλγιο και εκπτώσεις έως 60% για αγορά αυτοκινήτου. Ο γάλλος δημοσιογράφος, ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες, είναι ο πρώτος άνθρωπος που έθεσε – έστω και ακροθιγώς- το μείζον ζήτημα με τις σπατάλες και τον προκλητικό τρόπο ζωής των τεχνοκρατών που εργάζονται στους κόλπους της Ε.Ε.

Οι ονειρεμένοι μισθοί της Ευρώπης!

Όπως αναφέρει η NEWSBOMB οι βασικοί μέσοι μηνιαίοι μισθοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυμαίνονται από 2.300 ευρώ το μήνα (μικτά) για ένα νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο, έως 16.000 ευρώ το μήνα για έναν ανώτατου επιπέδου υπάλληλο με πάνω από 4 έτη αρχαιότητας. Ο βασικός μηνιαίος μισθός είναι απλώς η βάση εκκίνησης. Για να δείτε πόσο ακριβώς παίρνουν, πρέπει να προσθέσετε στο βασικό μισθό και τα επιδόματα, και ταυτόχρονα να αφαιρέσετε τις εισφορές που πρέπει να καταβάλουν (ταμείο σύνταξης, ασφάλιση ασθένειας και κάλυψη ατυχήματος) και άλλους φόρους (φόρο εισοδήματος και ειδική εισφορά ΕΕ).

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται αναλυτικά οι εξοργιστικοί μισθοί που λαμβάνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι της ευρωπαϊκής ένωσης (όχι τα στελέχη) ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας και ανάλογα με το κλιμάκιο στο οποίο βρίσκονται. Από τα στοιχεία του πίνακα είναι ξεκάθαρο ότι ο κατώτερος μισθός για έναν απλό υπάλληλο δεν πέφτει κάτω από 1847 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει και τις 6.599 ευρώ μηνιαίως χωρίς να υπολογίσουμε τα επιδόματα.

pinakas1

Ο κατώτερος μισθός για έναν απλό υπάλληλο της Ένωσης μπορεί να φτάσει και τις 6.599 ευρώ μηνιαίως κοντά στον μισθό του έλληνα πρωθυπουργού!

Εκεί που τα πράγματα ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας είναι με τους μισθούς των διευθυντικών στελεχών της Ε.Ε. Όπως μπορείτε να διακρίνετε και από τον πίνακα που παρουσίασε η NEWSBOMB, o βασικός μισθός των μεσαίων διευθυντικών στελεχών κυμαίνεται μεταξύ € 6.200 και 13.100 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό και το κλιμάκιο αρχαιότητας, ενώ των ανώτερων διευθυντικών στελεχών κυμαίνεται μεταξύ 11.500 και 14.800 ευρώ με «ταβάνι» το εξωπραγματικό ποσό των 18.370 ευρώ!

pinakas2

Ο βασικός μισθός των ανώτερων διευθυντικών στελεχών κυμαίνεται μεταξύ 11.500 και 14.800 ευρώ, με «ταβάνι» το εξωπραγματικό ποσό των 18.370 ευρώ!

Επιδόματα με το τσουβάλι!

Όπως αποκαλύπτει η NEWSBOMB Ιδιαιτέρως ελκυστικά είναι και τα δεκάδες επιδόματα τα οποία προστίθενται στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων της Ένωσης με περισσότερο «διάσημα» την αποζημίωση συνθηκών διαβίωσης, ανάλογα με τον τόπο υπηρεσίας του υπαλλήλου, το επίδομα αποδημίας, της στέγης και αυτό για τα συντηρούμενα τέκνα.

Οι υπάλληλοι που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για να εργαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δικαιούνται επιδόματος εκπατρισμού ισοδύναμου προς το 16% του βασικού τους μισθού. Το πάρτυ των επιδομάτων περιλαμβάνει: οικογενειακό επίδομα, το επίδομα προστατευόμενου τέκνου, το εκπαιδευτικό επίδομα και το προσχολικό επίδομα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα από τα έξοδα μετακινήσεων και διαμονής των υπαλλήλων αποδίδονται πλήρως κατά τη διάρκεια επαγγελματικών αποστολών. Οι μητέρες δικαιούνται 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας και οι πατέρες 10 ημέρες άδεια πατρότητας με κανονικό μισθό, ενώ μπορούν να ληφθούν 6 μήνες γονικής άδειας ανά παιδί με ένα βασικό μηνιαίο επίδομα.

Σύνταξη στα 63 για τους προνομιούχους!!!

Αν και στις περισσότερες χώρες της Ένωσης η ηλικία της συνταξιοδότησης κοντεύει να φτάσει το εβδομηκοστό έτος για τον μέσο εργαζόμενο, οι υπάλληλοι της ΕΕ φτάνουν κατά κανόνα το όριο συνταξιοδότησης στην ηλικία των 63 ετών, αλλά είναι δυνατό να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα, με μειωμένη σύνταξη από την ηλικία των 55 ετών, ή να συνεχίσουν να εργάζονται μέχρι την ηλικία των 67 ετών.

Ασφάλιση ασθένειας και ζηλευτή υγειονομική περίθαλψη

Οι υπάλληλοι και οι οικογένειές τους δικαιούνται πλεονεκτικές παροχές από το Κοινό Σύστημα Ασφάλισης Ασθένειας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων το οποίο επιστρέφει τις ιατρικές δαπάνες σε ποσοστό 80% για τα περισσότερα είδη θεραπευτικής αγωγής σχεδόν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης.

Φόροι

Οι μισθοί που καταβάλλει η Επιτροπή στους υπαλλήλους της υπόκεινται απευθείας σε κοινοτικό φόρο ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 8% και 45%.

Προκαλούν τον απλό κόσμο

Μισθούς βασιλιάδων λαμβάνουν οι ταγοί της Ε.Ε.

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι: 374.124 ευρώ τον χρόνο

2.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο: 298.500 ευρώ τον χρόνο

3. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπάι: 298.500 ευρώ τον χρόνο

4.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, Μάρτιν Σουλτς: 206.200 ευρώ τον χρόνο

5.ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε., Κάθριν Άστον: 281.200 ευρώ

6. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ: 324.000 ευρώ

Ο πιο ακριβοπληρωμένος όλων είναι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κύριος Μάριο Ντράγκι ο οποίος αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των 374.124 ευρώ το χρόνο! Ενδεικτικό της κοινωνικής αναλγησίας των «ευρωκρατούντων» είναι ότι ο ισχυρός τραπεζίτης της Ευρώπης αύξησε το μισθό του κατά 0,8% το 2012 (εν μέσω κρίσης δηλαδή) σε σχέση με το μισθό (€ 371.148) που έπαιρνε ο προκάτοχός του, ο Jean Claude Trichet.

Επόμενος στη λίστα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, με ετήσιες αποδοχές 324.000 ευρώ.

Ακολουθούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με μισθό 298.500 ευρώ τον χρόνο.

Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας, Κάθριν Άστον, λαμβάνει 281.200 ευρώ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, λαμβάνει 206.200 ευρώ τον χρόνο.

Μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους έχουν και οι ευρωβουλευτές: πέραν του βασικού μεικτού μισθού των, 7.900 ευρώ μηνιαίως, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται επιπλέον 4.300 ευρώ για τη λειτουργία του γραφείου τους και άλλες 20.000 ευρώ τον μήνα για τη γραμματειακή, διοικητική κ.λπ. υποστήριξή τους με προσωπικό.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Όλη η αλήθεια για τις αποδείξεις

Παπάς έκαψε το αυτοκίνητο του εραστή της γυναίκας του!

Η. Κασιδιάρης – Έ. Κωνσταντινίδου: Κρίση στη σχέση τους

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSBOMB:Πούλησαν και δεύτερο παιδί οι «γονείς» της Μαρίας!