ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η γλυκιά διαπλοκή των εξοπλιστικών...

Η γλυκιά διαπλοκή των εξοπλιστικών...

Η ξαφνική συμπάθεια των Γάλλων για το ελληνικό χρέος και το θολό τοπίο των «χρυσών» μιζών γύρω από τα εξοπλιστικά - Ποιοι και πώς έβγαλαν από τη μέση Ρώσους και Αμερικανούς εμπόρους όπλων και μεσάζοντες και άφησαν το παιχνίδια στα χέρια των Γάλλων;

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου που υποτίθεται ότι θα βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα έστελνε στη φυλακή όλους όσοι ενεπλάκησαν στο φαγοπότι δεκαετιών, φαίνεται ότι ξεχνάει πολλά πράγματα...

Το Newsbomb.gr θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεδιαλύνει την ομολογουμένως ξαφνική αγάπη του Ολάντ με την Ελλάδα και την πρόθεσή του να λύσει το θέμα της απομείωσης του χρέους.

Επειδή στην πολιτική όλα είναι business δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κάποιος γιατί οι φίλοι μας οι Γάλλοι εμφανίζονται ως... από μηχανής θεοί τώρα που βγήκαν από τη μέση οι υπόλοιποι έμποροι όπλων (Ρώσοι και Αμερικανοί).

Για να μπούμε όμως στην ουσία της υπόθεσης αξίζει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. μέσω του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει ξεψαχνίσει όλους τους φακέλους των ρωσικών εταιρειών που πουλούσαν οπλικά συστήματα και έχει στείλει στη δικαιοσύνη τον Κωνσταντίνο Δαφέρμο που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Μόσχας.

Παράλληλα, έστειλε στη φυλακή και τον Θωμά Λιακουνάκο που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των Αμερικανών, αλλά δεν έχει τολμήσει να ακουμπήσει την πιο καυτή υπόθεση.

Η υπόθεση αυτή ακούει στο όνομα «Λουκάς Ρωμανός».

Άραγε στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τίποτα για τον φάκελο «Ρωμανός»;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που ευαγγελίζεται ότι θα τους στείλει όλους φυλακή δεν γνωρίζει κάτι για τον κ. Λουκά Ρωμανό και πώς σχετίζεται με την υπόθεση της γαλλο-ολλανδικής εταιρείας Thales, την οποία και φέρεται να εκπροσωπεί;

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρωμανός εμφανίζεται ως σύμβουλος της εταιρείας, η οποία κατέχει όλα τα γαλλικά αμυντικά συστήματα, τις γαλλικές φρεγάτες και τα όπλα Scalp και Exocet των γαλλικών αεροσκαφών, τα ηλεκτρονικά της Thomson και της Signia, ενώ έχει συνεργαστεί πολλάκις με το ελληνικό Δημόσιο κ αι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φροντίζοντας για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φρεγατών.

Ένα από τα πολλά γνωστά deal της εν λόγω εταιρείας είναι η σύμβαση εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών τύπου Standard αξίας 381 εκατ. ευρώ, η οποία είχε εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ το 2002 και είχε υπογραφεί επί Γιάννου Παπαντωνίου το 2003.

Μάλιστα, σοβαρό θέμα είχε εγερθεί και το 2005 όταν πρώην στέλεχος γαλλικής εταιρείας οπλικών συστημάτων με δηλώσεις και καταθέσεις του, υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γ. Παπαντωνίου εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματισμού για το συμβόλαιο εκσυγχρονισμού 6 ελληνικών φρεγατών αξίας 381 εκατ. ευρώ.

Ο Μισέλ Ζοσεράν, στέλεχος της εταιρείας Thales μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde είχε υποστηρίξει ότι η εταιρεία του είχε δώσει χρήματα σε μέλος ελληνικής Κυβέρνησης για να προωθήσει το συμβόλαιο των φρεγατών ενώ λίγο μετά η Liberation είχε δημοσιεύσει μέρος της κατάθεσης του σύμφωνα με την οποία, όπως του είχαν υποδείξει κάποιοι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών έγινε ύστερα από μεσολάβηση του Υπουργού Άμυνας. Τότε, ο κ. Παπαντωνίου είχε προσφύγει στη γαλλική Δικαιοσύνη και είχε δικαιωθεί.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν τι κοινό έχουν ο αντιπρόσωπος των μαχητικών «Ραφάλ» και διευθυντής της γαλλικής πολεμικής βιομηχανίας «Ντασό», Ανρί Λερουά, μεσίτης οπλικών συστημάτων, και οι κύριοι Χρ. Ζώης (πρώην μέλος της επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα) και Π. Καμμένος, (πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ και νυν υπουργός Άμυνας) και ο κ. Χρήστος Χούμπαυλης;

Μήπως και οι τέσσερις είναι ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Ελλήνων Φίλων του Νικολά Σαρκοζί (Club des amis grecs du candidat a la presidentielle francaise Nikolas Sarkozy);

Κανείς στο Μαξίμου δεν γνωρίζει ποιες είναι οι σχέσεις Σαρκοζί-Ντασό;

Μήπως ο Σερζ Ντασό, πρόεδρος του ομίλου «Dassault Aviation», είναι γερουσιαστής του UMP (του κόμματος Σαρκοζί), ενώ ο γιος του, Ολιβιέ Ντασό, βουλευτής και προσωπικός φίλος του Σαρκοζί;

Στη Γαλλία άπαντες γνωρίζουν ότι ο Όλιβερ Ντασό είναι τόσο στενός φίλος με τον Σαρκοζί, ώστε στο δικηγορικό γραφείο στο οποίο είναι συνέταιρος ο Σαρκοζί ανατέθηκε η δύσκολη υπόθεση ξεκαθαρίσματος της κληρονομιάς των Ντασό.

Στην οικογένεια άνηκε μέχρι πρόσφατα και η μεγαλύτερη συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας, η «Figaro».

Τυχαίες συμπτώσεις θα πείτε.

Όπως τυχαία είναι προφανώς και η έλευση του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Το ενδιαφέρον της Γαλλικής πλευράς για τους εξοπλισμούς είναι παλιό και ξεκινά από την κυβέρνηση Σημίτη. Συνεχίστηκε έντονα και κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά αφού ο Χρ. Χούμπαυλης είχε οικογενειακές σχέσεις με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ.

Τώρα πια που έφυγαν από τη μέση Ρώσοι και Αμερικανοί, το ενδιαφέρον της Γαλλίας έγινε κάτι παραπάνω από στενό... και βεβαίως ο φάκελος «Λουκάς Ρωμανός» αραχνιάζει στα συρτάρια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για το... καλό του τόπου!

Φανταστείτε κάποια στιγμή η δημοσιογραφική έρευνα να έφερνε στο φως τον φάκελο με τα στοιχεία των μιζών από τα γαλλικά εξοπλιστικά... με τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες που πληρωνόντουσαν μέσω Κυπριακής εταιρείας από την γαλλική κρατική εταιρεία DCN για να γράφουν υπέρ της Ντασό.

Αν δει κανείς τα αποδειχτηκά πληρωμών θα διαπιστώσει ότι υπήρχαν εφημερίδες που έπαιρναν 25 εκατομμύρια ελληνικές δραχμές την εβδομάδα!!!

Φανταστείτε να βγει και το όνομα του Έλληνα FIXER που όλα αυτά τα χρόνια κανονίζει τις δουλειές των Γάλλων και μοιράζει τις μίζες.

Και φανταστείτε να αποδειχθεί ότι είναι Πασόκος που όμως διατηρεί τον ίδιο ρόλο ακόμα και σήμερα με όλες τις κυβερνήσεις!!!

Και φανταστείτε όλα αυτά να τα ξέρει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Μαξίμου και να μην πηγαίνουν το φάκελο στη δικαιοσύνη όπως έκαναν με τις προηγούμενες περιπτώσεις μιζών.

Η έκρηξη από τις αποκαλύψεις θα είναι υπερκαινοφανής!!! Διότι θα τινάξει την Μπάνγκα και σε πολιτικό επίπεδο, σε όλο αυτό το ωραίο αφήγημα ότι οι φίλοι μας οι Γάλλοι έβαλαν πλάτη για να μειώσουν το χρέος της χώρας.

Υπομονή, όλα στην ώρα τους.

ΥΓ: Η επιλογή της κεντρικής φωτογραφίας του θέματος είναι από την προηγούμενη επίσκεψη Ολάντ επί Σαμαρά. Εκτός από τους θεσμικούς παράγοντες που υπάρχουν στην επίσκεψη, κάποιοι, μπορείτε να αναγνωρίσετε και άλλες γνώριμες φυσιογνωμίες στο χώρο της εμπορίας όπλων...

Σχετικές ειδήσεις