ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι «μάσες» των μεγαλοεργολάβων που κατέστρεψαν τη χώρα

Οι «μάσες» των μεγαλοεργολάβων που κατέστρεψαν τη χώρα

Οι απευθείας αναθέσεις, οι υπερτιμολογήσεις και τα καρτέλ των εργολάβων που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες μπλοκάρουν την ανάπτυξη της χώρας και «παγώνουν» τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Όλοι αυτοί οι κρατικοδίατοι επιχειρηματίες που με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων σάρωναν με κοινοπραξίες και στημένους διαγωνισμούς τα δημόσια έργα οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Τώρα που η χώρα βρίσκεται στο τέλμα ήρθε και ο λογαριασμός από τις Βρυξέλλες.

Η είδηση και μόνο στο άκουσμά της προκαλεί ανατριχίλα: Εσωτερικό έγγραφο της Κομισιόν κάνει λόγο για «πάγωμα» των εκταμιεύσεων κοινοτικών κονδυλίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Βάλτερ Ντέφαα, γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Ανάπτυξης, επικαλούμενος δελτίο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 17 Μαΐου 2016, διαπιστώνει πως στους διαγωνισμούς που έχουν διεξαχθεί για μεγάλα project υποδομών στην Ελλάδα, οι Ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει παρατυπίες.

«Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ένα καρτέλ που αποτελείται από ελληνικές και ξένες κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιείται από το 1989 ως σήμερα, και σίγουρα έχει επωφεληθεί από Ευρωπαϊκά κονδύλια στο παρελθόν», όπως επισημαίνει στο εσωτερικό έγγραφο ο Γενικός Διευθυντής.

Η κυβέρνηση της αριστεράς που διαβεβαίωνε τους πολίτες προεκλογικά ότι θα τσακίσει τους εργολάβους, προσπαθεί τώρα να υποβαθμίσει αυτή την εμπλοκή και να καθησυχάσει τους πολίτες ότι δήθεν όλα βρίσκονται υπό έλεγχο.

Η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών μετά την αποκάλυψη του θέματος (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) είναι τουλάχιστον αστεία:

«Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται σε εξέλιξη και το πόρισμά της αναμένεται το επόμενο διάστημα», αναφέρει σε ανακοίνωση το υπ. Οικονομικών και προσθέτει:

«Τα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 συνεχίζονται απρόσκοπτα βάσει των εγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

Δείτε εδώ ολόκληρη την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών

Καμία απάντηση για το γεγονός ότι η υπόθεση με το καρτέλ των εργολάβων σέρνεται εδώ και χρόνια στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών.

Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι κανείς από όλους αυτούς τους... εθνικούς μας εργολάβους δεν έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών κατηγορούνται για θαλασσοδάνεια και φοροδιαφυγή.

Πού είναι αλήθεια ο αυτοαποκαλούμενος «σερίφης της διαπλοκής», κύριος Παναγιώτης Καμμένος που θα τους έβαζε όλους φυλακή;

Ο κ. Τσίπρας πόσο γρήγορα λησμόνησε τους βαρύγδουπους προεκλογικούς του λόγους εις τους οποίους κατηγορούσε ευθέως και ονομαστικά τους εργολάβους;

Πού πήγε, κύριε Πρωθυπουργέ, ο πόλεμος με τη διαπλοκή;

Πόσο αίμα πρέπει να πληρώσει ακόμη ο ελληνικός λαός για να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όλοι αυτοί οι απατεώνες που κατακρεούργησαν τη χώρα;

Σχετικές ειδήσεις