ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Πρόκληση από την ομάδα Μαρτίνη: Ζητούν κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη!

Πρόκληση από την ομάδα Μαρτίνη: Ζητούν κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη!

Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια «ολικής επαναφοράς» στη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η ομάδα Μαρτίνη, καθώς ο κλοιός γύρω από το στενό περιβάλλον του προφυλακισμένου, για υπόθεση μίζας 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, πρώην προέδρου φαίνεται να στενεύει επικίνδυνα.

ΑΦΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ, ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΟΔΟΥΣ

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης για τυχόν αξιόποινες πράξεις σε βάρος της περιουσίας και των σκοπών του ΕΕΣ συνεχίζεται, με συνέπεια να διευρύνεται τόσο ο αριθμός των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκεται ο ίδιος ο Ανδρέας Μαρτίνης, όσο και ο αριθμός των συνεργατών του οι οποίοι ενδεχομένως φέρουν ποινικές ευθύνες.

Με δεδομένο ότι η Δικαιοσύνη απέρριψε όλες τις προσφυγές-δικαστικές ενέργειες κατά της προσωρινής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έδωσε εξάμηνη παράταση στη θητεία της, οι της απολύτου εμπιστοσύνης του Ανδρέα Μαρτίνη ψάχνουν άλλες οδούς, για να εκπαραθυρώσουν τον νυν πρόεδρο, Δρα Αντώνιο Αυγερινό. Συγκεκριμένοι άνθρωποι, τα ονόματα των οποίων ανακυκλώνονται σε δικόγραφα και προτάσεις αντικατάστασης της νυν προσωρινής διοίκησης, φέρονται να ζητούν την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας υπουργείων, για να ανατρέψει (!) τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει την κύρια παρέμβαση-αίτηση της ομάδας Μαρτίνη, καθώς και τις φερόμενες σχέσεις των προσώπων που προτείνονταν, για να αντικαταστήσουν τη νυν προσωρινή διοίκηση, με τον προφυλακισμένο πρώην πρόεδρο του Σωματείου. Μαζί με την κύρια παρέμβαση-αίτηση συνεκδικάστηκε και απορρίφθηκε και μία δεύτερη αίτηση, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.gr. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο παρεμβάσεις-αιτήσεις έχουν την ίδια επιχειρηματολογία, ενώ παρουσιάζουν και «συμπτώσεις» ως προς αρκετά ονόματα προτεινόμενων μελών για την αντικατάσταση της προσωρινής διοίκησης. Η εν λόγω παρέμβαση-αίτηση είχε κατατεθεί αρχικά από τρία πρόσωπα, στην πορεία όμως ένα από αυτά παραιτήθηκε από το δικόγραφο. Αυτοί που επέμειναν ήταν ο Παναγιώτης Ανδρικόπουλος και ο Χριστόφορος Λάσκαρις.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των ονομάτων που πρότειναν οι κ.κ. Ανδρικόπουλος και Λάσκαρις είναι και αυτό του Αντώνιου Βασιλογιαννακόπουλου. Ο κ. Βασιλογιαννακόπουλος ήταν ένας εκ των τριών κυρίως παρεμβαινόντων-αιτούντων κατά της σημερινής διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ φέρεται να ανήκει στο «στενό οικογενειακό περιβάλλον» του Ανδρέα Μαρτίνη.

Βέβαια, πλέον μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, καθώς απορρίφθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Ωστόσο, δεν πρέπει να υποβαθμίζεται η επικινδυνότητα των οριακών τακτικισμών του περιβάλλοντος Μαρτίνη, ειδικά σε μία περίοδο που η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο ανθρωπιστικό έργο. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι το Σωματείο απολαμβάνει αυτήν τη στιγμή την εμπιστοσύνη τόσο του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου («τρέχουν» ήδη πολλά προγράμματα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών), των αρμόδιων υπουργείων (δεν είναι λίγες οι αναφορές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας στη συνεργασία με τον ΕΕΣ και άλλες οργανώσεις), καθώς και των εργαζομένων και εθελοντών (ενδεικτικό είναι ότι το σωματείο των υπαλλήλων του ΕΕΣ τάχθηκε υπέρ της νυν προσωρινής διοίκησης στην πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών).

Αυτοί άλλωστε είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά ανιδιοτελώς στην ανάπτυξη μιας πολυδιάστατης ανθρωπιστικής δράσης προς όφελος των πλέον ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και όχι κάποια μεγαλοστελέχη, μεγαλοδικηγόροι ή μεγαλογιατροί, με παχυλότατους μισθούς...

Σχετικές ειδήσεις