Αθώος ο Λαυρεντιάδης για το αδίκημα χειραγώγησης μετοχών με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ!

Αθώος ο Λαυρεντιάδης για το αδίκημα χειραγώγησης μετοχών με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ «ΠΑΤΗΣΕ» ΣΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2016 ΠΟΥ... ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 250.000 ΕΥΡΩ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ

Υπόθεση Λαυρεντιάδη: Με μια απόφαση «βόμβα» που βασίζεται σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε το 2016, απαλλάχθηκε ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για το αδίκημα της χειραγώγησης των μετοχών της εταιρείας Alapis που τελέστηκε πριν από λίγα χρόνια, την περίοδο κατά την οποία ο επιχειρηματίας έχτιζε την οικονομική του αυτοκρατορία - Τις υπόγειες διαδρομές του παρελθόντος, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπόδικο Λαυρεντιάδη και τον καταζητούμενο Κυριακίδη τις έχει φέρει στο φως μόνο το Newsbomb.gr 

Οι συμπτώσεις... παραείναι πολλές και πλέον έχει αρχίσει να δημιουργείται η αίσθηση πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. 

Το Newsbomb.gr έχει αποκαλύψει εδώ και πολλούς μήνες την προσπάθεια υψηλόβαθμων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος να «ξεπλύνουν» μεθοδικά τον επιχειρηματία που μαζί με τον συνέταιρό του Πέτρο Κυριακίδη συντάραξαν το πανελλήνιο πριν από λίγα χρόνια, έως τη στιγμή της προφυλάκισής του Λαυρεντιάδη το 2012 με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών για διάφορες υποθέσεις.

Δείτε εδώ το βιο και τη δράση του διδύμου Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη

Αρχικά, με φωτογραφική τροπολογία που πέρασε το φθινόπωρο του 2016 σε νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο κ. Χρήστος Σπίρτζης απαλλάχθηκε από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο η πρώην «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων», την εταιρεία που μεταβίβασε στη σύζυγο του ο υπόδικος Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Διαβάστε εδώ τη σχετική αποκάλυψη του Newsbomb.gr 

Δείτε εδώ τι συμβαίνει με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων 

Μόλις χθες, στις 18 Ιανουαρίου του 2017, ο κ. Λαυρεντιάδης απαλλάχθηκε με βάση το νόμο 4443/2016 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. για την βαρύτατη κατηγορία της χειραγώγησης των μετοχών της εταιρεία Alapis, μέσω της οποίας ο επιχειρηματίας έβγαλε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, πριν την πτωχεύσει στις 8/11/ 2013.

Ναι, καλά διαβάσατε. Ο κ. Λαυρεντιάδης αθωώθηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Η Alapis αποτέλεσε μαζί με τη Νεοχημική το βασικό εργαλείο προσωπικού πλουτισμού του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μεταξύ άλλων, το 2007 πήρε κοινοπρακτικό δάνειο 640 εκατομμυρίων ευρώ από ελληνικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, το 2009 τράβηξε από το Χρηματιστήριο 451 εκατομμύρια ευρώ και ενδιάμεσα ζήτησε και πήρε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δάνειο 100 εκατομμυρίων ευρώ (για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί η δίκη).

Παρά λοιπόν τα ποσά αυτά, η επιχείρηση μέσα από διάφορους διαύλους μεταφοράς χρημάτων μέσω θυγατρικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πτώχευσε αφήνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στο δρόμο και χρέη εκατομμυρίων σε προμηθευτές.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορήθηκε για χειραγώγηση μετοχών της Alapis, βγήκε «λάδι», αφού οι νομικοί του σύμβουλοι πάτησαν σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίο για παράνομες συναλλαγές κάτω των 250.000 ευρώ ημερησίως, δεν υπάρχει παράπτωμα!!! 

Μιλάμε για φωτογραφική διάταξη που... βγάζει μάτι και πρόκειται να αθωώσει και πολλούς άλλους που πλούτισαν μέσω θολών χρηματηστηριακών διαδικασιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης, Δασκαλέας τα... μπουμπούκια των Bahama Leaks

Λαυρεντιάδης, Κυριακίδης, Δασκαλέας τα... μπουμπούκια των Bahama Leaks

Πώς στήθηκε το κόλπο γκρόσο

Ενδιαμέσως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κατηγορήθηκε και για χειραγώγηση της μετοχής με «παιχνίδια» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Και χθες αθωώθηκε, όχι γιατί δεν διαπιστώθηκε η χειραγώγηση αυτή, αλλά γιατί στο μεταξύ είχε περάσει ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που την αθωώνει, λόγω των ορίων που θέτει.

Συγκεκριμένα με βάση το νόμο που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2016 προβλέπεται στο άρθρο 28 παράγραφος 1 ότι:

«Τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους, όποιος, από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παράγραφο 2, κατέχοντας προνομιακές πληροφορίες, τις χρησιμοποιεί, με πρόθεση, αποκτώντας ή διαθέτοντας, για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτου, άμεσα ή έμμεσα, χρηματοπιστωτικά μέσα που αφορούν οι εν λόγω πληροφορίες και εφόσον:
α) η μέση ημερήσια αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει το ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ ή
β) η ημερήσια αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει για συγκεκριμένη ημέρα το ποσό των εκατό πενήντα (150.000) ευρώ».

Επίσης στην παράγραφο 3 του άρθρου 28 προβλέπεται ότι:

«Στις περιπτώσεις της παραγράφου 1, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών αν:

α) η συνολική αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει τα δύο (2) εκατομμύρια ευρώ ή
β) η μέση ημερήσια αξία των παράνομων συναλλαγών υπερβαίνει τις διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000) ευρώ ή
γ) το περιουσιακό όφελος που πράγματι επήλθε ή η ζημία που πράγματι αποφεύχθηκε ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) ευρώ ή
δ) ο υπαίτιος είναι πρόσωπο που διαπράττει το έγκλημα της παραγράφου 1 κατ' επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το περιουσιακό όφελος που πράγματι επήλθε ή η ζημία που πράγματι αποφεύχθηκε ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ».

Δηλαδή, η κυβέρνηση έφτιαξε ένα νόμο που επιτρέπει τη χειραγώγηση των μετοχών έως ενός συγκεκριμένου ορίου, όπως ακριβώς γινόταν και με τις δημόσιες συμβάσεις έως του ποσού των 45.000 ευρώ. Ο λόγος δηλαδή που έχει γεμίσει η χώρα με 45άρια, όπως λέγονται στη γλώσσα των εργολάβων τα έργα που δίνονται με απ’ ευθείας αναθέσεις και ουσιαστικά κρύβουν τη διαπλοκή σε τοπικό επίπεδο, που συνολικά όμως φτάνει κάθε χρόνο στη διακίνηση ποσών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στην περίπτωση λοιπόν του κ. Λαυρεντιάδη, του οποίου η συγκεκριμένη δίκη αναβλήθηκε πολλές φορές έως ότου να ψηφιστεί τελικά η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, και παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την αθώωση που επιχειρηματία και των συγκατηγορουμένων του με ψήφους 2 έναντι ενός.

Πάντως σε αντίστοιχες περιπτώσεις συνηθίζεται έφεση από την πλευρά των εισαγγελικών λειτουργών για επανάληψη της δικαστικής διαδικασίας.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, με βάση τον συγκεκριμένο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για μελλοντικά χρηματιστηριακά παιχνίδια αφού ουσιαστικά καθορίζεται και το πλαφόν των παράνομων συναλλαγών που απλώς δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 250.000 ευρώ σε ημερήσιο όριο.

Δηλαδή, με βάση τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας και του Χρηματιστηρίου μπορεί για παράδειγμα κάποιος να χειραγωγήσει καθημερινά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μετοχές του τραπεζικού κλάδου ή πολλές περισσότερες μιας εταιρείας και να μην έχει απολύτως κανένα πρόβλημα.