ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Γιατί «καίγεται» να ανατρέψει τη διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού το περιβάλλον Μαρτίνη;

Γιατί «καίγεται» να ανατρέψει τη διοίκηση του Ερυθρού Σταυρού το περιβάλλον Μαρτίνη;

Τις δικαστικές αίθουσες, από την καθημερινή αναμέτρηση με τις οξυμένες ανάγκες της σημερινής προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης και τη συνεισφορά στους πολίτες που βάλλονται από την οικονομική κρίση, φαίνεται πως προτιμά μερίδα μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ).

ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΟΜΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Το ιστορικό Σωματείο βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στη δίνη μιας συνεχούς δικαστικής διαμάχης, από ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να υπηρετούν συμφέροντα του «αμαρτωλού» παρελθόντος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Από τη στιγμή που στα ηνία του ΕΕΣ διορίστηκε προσωρινή διοίκηση μη ελεγχόμενη από το περιβάλλον του πρώην προέδρου, Ανδρέα Μαρτίνη, και ειδικά μετά την προφυλάκιση του τελευταίου για την υπόθεση μίζας 3,2 εκατ. μάρκων, ανέλαβαν δράση. Η κύρια επιδίωξή τους, είναι να εκδιώξουν τη νυν προσωρινή διοίκηση, ώστε να μην πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες με το νέο καταστατικό.

Το επιχείρημα που προβάλλουν είναι ότι η νυν διοίκηση είναι «ακατάλληλη» καθώς δεν έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για εκλογή Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ως όφειλε μέσα στη θητεία της. Αυτό που αποκρύπτουν είναι το γεγονός ότι έχουν «μπλοκάρει» δικαστικά τη δυνατότητα της προσωρινής διοίκησης να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για τις αρχαιρεσίες, καθώς έχουν προσβάλει την εγκυρότητα της Γενικής Συνέλευσης η οποία αποφάσισε και ενέκρινε την αλλαγή του καταστατικού. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει. Στο μεταξύ, η λεγόμενη «ομάδα Μαρτίνη» καταθέτει συνεχώς αιτήσεις διορισμού άλλης προσωρινής διοίκησης. Οι τελευταίες κατατέθηκαν μία στο τέλος Δεκεμβρίου 2016, και μία στα μέσα Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να εμποδίσουν την εκ νέου παράταση της θητείας της νυν διοίκησης. Η εκδίκαση της πρώτης πήρε αναβολή, ενώ η δεύτερη αναμένεται να συζητηθεί τον Μάρτιο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύνθεση της κάθε φορά προτεινόμενης προσωρινής διοίκησης. Πρωταγωνιστούν πάντα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να συνδέονται με την «ομάδα Μαρτίνη». Τις τελευταίες, μάλιστα, φορές γίνεται προσπάθεια να δοθεί «κύρος» στις προτάσεις τους, με τη συμμετοχή και προσώπων που χαίρουν γενικής εκτίμησης.

Αυτό που προκαλεί, όμως, ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση είναι ότι στηλιτεύουν την προσπάθεια της νυν διοίκησης να αγκαλιαστεί το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από ακόμη περισσότερο κόσμο. Την εγκαλούν γιατί γράφει νέα μέλη στο Σωματείο, καθώς φαίνεται πως θέλουν να κρατούν τον τίτλο του μέλους του Ερυθροσταυρίτη για κάποια «ελίτ». Επίσης, γιατί μείωσε τη συνδρομή, κίνηση κατά τα άλλα εύλογη σε καιρό οικονομικής κρίσης.

Αποτέλεσμα του δικαστικού αυτού σίριαλ, είναι να υπονομεύεται σε τελευταία ανάλυση το ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Οι άνθρωποι αυτοί αγνοούν επιδεικτικά τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλονται από μέρους των εθελοντών και του προσωπικού του ΕΕΣ, για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της σημερινής προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη, συχνά υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αρνούνται να παραδεχτούν την προσπάθεια για ουσιαστική ανάταξη της εικόνας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο που επιτελείται.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε διαρκή συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου συνεχίζει εφαρμόζει το Σχέδιο Έκτακτης Έκκλησης, ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας που βάλλονται από τα γεγονότα της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αναγκών της σημερινής κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, καθημερινά, για χιλιάδες ευάλωτους οικονομικά Έλληνες πολίτες. Παράλληλα, το συντελούμενο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αναγνωρίζεται από όλους τους τοπικούς φορείς και τα συναρμόδια υπουργεία.

Όμως, αυτοί που αναπολούν το «αμαρτωλό» παρελθόν, φαίνεται πως κινητοποιούνται με κάθε κόστος για να πετύχουν τους σκοπούς τους, ακόμα κι αν διακινδυνεύεται το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Σωματείου.

Σχετικές ειδήσεις