ΚΟΣΜΟΣ

Αρχηγός του λιβυκού στόλου: «Έχω εντολή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία» (vid)

Αρχηγός του λιβυκού στόλου: «Έχω εντολή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία» (vid)
ap

Αποφασισμένα να μην αφήσουν να προχωρήσει η συμφωνία της Τουρκίας με την «κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης», είναι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων του Στρατηγού Χαφτάρ

«Έχω διαταγή, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση. Να τα βουλιάξω εγώ. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ», τόνισε στα ελληνικά ο ναύαρχος Φαράζ αλ Μαχντάουι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σχολιάζοντας την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης.

«Ο λαός της Λιβύης γνωρίζει ότι εμείς ανήκουμε στον στρατηγό Χαφτάρ και εμείς θα αντιδράσουμε σε αυτήν τη συμφωνία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αυτήν τη συμφωνία την έγραψαν οι Τούρκοι και ο Σάρατζ έχει υπογράψει τώρα. Τα έγραψαν οι Τούρκοι όπως ήθελαν αυτοί. Είναι πάρα πολύ κακή η συμφωνία».

«Αυτή η συμφωνία που έκαναν οι Τούρκοι με τον Σάρατζ είναι λάθος και αυτή η συμφωνία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα, την Λιβύη, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Να ξέρετε ο Σάρατζ είναι Τούρκος, δεν είναι Λίβυος. Ο παππούς του είναι Τούρκος και για αυτό δεν είχε καμία αντίρρηση για αυτήν τη συμφωνία», είπε ο Μαχντάουϊ.

Δείτε το βίντεο από τις δηλώσεις του:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Θεόδωροι: Αυτοί είναι οι ληστές που πάτησαν και σκότωσαν την 73χρονη για μια αλυσίδα (pic)

Ανήσυχη η ΕΕ: Το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ελληνικά νησιά