ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Τοξοβόλος του Συντάγματος»: Αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζει – Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα;

«Τοξοβόλος του Συντάγματος»: Αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζει – Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα;
INTIME NEWS

Ποινική δίωξη για συνολικά δέκα αδικήματα ασκήθηκε σε βάρος του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο ακόμα νεαρών γυναικών που συνελήφθησαν μαζί του, σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής.

Συγκεκριμένα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος:

  • Συγκρότηση ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
  • Διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και εξακολούθηση τελεσθείσα από κοινού
  • Πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
  • Χρήση πλαστού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
  • Βία κατά υπαλλήλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν
  • Απείθεια
  • Παράνομη κατοχή και μεταφορά πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου από κοινού
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Ληστεία κατά συναυτουργία
  • Απόδραση κρατουμένου

Σημειώνεται πως στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε η μία εκ των δύο γυναικών, καθώς η άλλη δήλωσε ασθένεια, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένα περίπου 30 άτομα, αλληλέγγυα προς τους συλληφθέντες, φωνάζοντας συνθήματα.

Η απόδραση, η ληστεία και η σύλληψη

Ο 32χρονος «Τοξοβόλος του Συντάγματος», που ήταν ο ένας εκ των συλληφθέντων, είχε αποδράσει το περασμένο καλοκαίρι από τις φυλακές Τίρυνθας, ενώ είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Όσον αφορά στον Γιάννη Μιχαηλίδη αποκαλύπτεται, σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του cnn.gr, Μίνα Καραμήτρου, πως μόλις δύο μήνες μετά την απόδρασή του από τις φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, είχε πραγματοποιήσει ληστεία στην περιοχή της Αχαϊάς. Η λεία της ληστείας ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

Και ίσως να μην είναι η μοναδική ληστεία την οποία έκαναν. Για την σύλληψή τους το πρωί της Τετάρτης, και όσα βρέθηκαν επάνω τους οι αρχές εκτιμούν ότι ή θα επιχειρούσαν ακόμα μια ληστεία καθώς η Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή είναι ένας δρόμος με πολλές τράπεζες και καταστήματα ή ότι κατευθύνονταν σε ένα ραντεβού και από εκεί θα χτυπούσαν κάποιον στόχο.

Η δεύτερη εκδοχή μπορεί να είναι και η πιο πιθανή καθώς ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί με ούζι και καλάσνικοφ έτοιμα για χρήση… Όλοι τους την στιγμή της σύλληψης φορούσαν γάντια και στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μια μάσκα σιλικόνης. Τα όπλα που βρέθηκαν είναι «καθαρά» και μάλιστα εκτός από αυτά που βρέθηκαν σε σάκο είχαν από ένα όπλο επάνω του ο καθένας.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες με το οπλοστάσιο που βρέθηκε πάνω τους

Δείτε στην gallery:

Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε ύστερα συντονισμένη επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή, όπου εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Κατά την έρευνα στο κλεμμένο αυτοκίνητο, βρέθηκαν μεταξύ άλλων:

• πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το οποίο έφερε στην κατοχή του ο συλληφθείς,
• αυτόματο υποπολυβόλο, το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
• πολεμικό τυφέκιο τύπου «καλάσνικοφ», το οποίο έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη,
• 4 γεμιστήρες,
• πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων,
• 3 καταφανώς πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, που αντιστοιχούσαν στον κάθε έναν από τους συλληφθέντες με τη φωτογραφία τους,
• 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία,
• ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας,
• ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά,
• χρηματικό ποσό, άνω των 3.300 ευρώ και
• πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών.

Βίντεο ντοκουμέντο

Ένα βίντεο από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο δραπέτης «τοξοβόλος του Συντάγματος» και μία συνεργός της Πόλας Ρούπα, κατεγράφη από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Στο βίντεο καταγράφεται το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις συλληφθέντες, να ακολουθείται από δύο οχήματα της Αντιτρομοκρατικής.

Βαρύς οπλισμός

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην κατοχή του «τοξοβόλου» και της συνεργάτιδας της Πόλας Ρούπα βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα σκόρπιον και δύο πιστόλια. Μάλιστα, είχαν σφαίρα στη θαλάμη. Δείτε τα όπλα εδώ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Η αντιτρομοκρατική μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση ακόμα να γνωρίζει αν μετέφεραν κάπου τον οπλισμό ή αν ήταν προπαρασκευαστικές ενέργειες για τρομοκρατικό χτύπημα. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται καίριο χτύπημα στην τρομοκρατία, ενώ από χθες το βράδυ και μέχρι κι αυτή την ώρα διεξάγονται παράλληλες επιχειρήσεις σε άλλα σημεία της Αθήνας για τον εντοπισμό άλλων μελών και ίσως κι άλλου οπλισμού.

Ποιος είναι ο «τοξοβόλος»

Ο κατά κόσμον Γιάννης Μιχαηλίδης απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας, όπου κρατείτο, τον περασμένο Ιούνιο. Να σημειωθεί ότι μια εκ των δύο γυναικών είναι συνεργός της Πόλας Ρούπα. Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλος αριθμός οπλισμού.

Ο νεαρός στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, αλλά και για συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Ο νεαρός είναι γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε συλληφθεί το 2006 για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και το 2007 για συμμετοχή σε επεισόδια έξω από το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011. Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν

Οσον αφορά τις δύο γυναίκες που επέβαιναν στο κλεμμένο ΙΧ, πρόκειται για μια 28χρονη συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία είχε συλληφθεί μαζί της πριν από τρία χρόνια σε επιχείρηση που έγινε στην Ηλιούπολη και στον Αγιο Δημήτριο. Η δεύτερη γυναίκα είναι μια 26χρονη, φίλη του «τοξοβόλου του Συντάγματος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από Ε.Ε.: Σκέφτεται να αποσύρει νομίσματα του ευρώ – Δείτε ποια

Σχετικές ειδήσεις