ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος κορονοϊός; Κοσμοπλημμύρα στις παραλίες της Αττικής το πρώτο Σάββατο άρσης των μέτρων

Ποιος κορονοϊός; Κοσμοπλημμύρα στις παραλίες της Αττικής το πρώτο Σάββατο άρσης των μέτρων
INTIME NEWS

Στις παραλίες «ξεχύθηκαν» οι Αθηναίοι, από το πρωί του Σαββάτου (09/05)

Η άνοδος της θερμοκρασίας και η αισθητή βελτίωση του καιρού έκανε πολλούς Αθηναίους να επιλέξουν να περάσουν την μέρα τους στην παραλία, «παίρνοντας μία ανάσα» από την καραντίνα, και να απολαύσουν τον ήλιο.

Βάρκιζα, Λούτσα, Βουλιαγμένη, Καβούρι «βούλιαξαν» από κόσμο.

Οι περισσότεροι τόνισαν πως η θάλασσα είναι ακόμα κρύα, και κάποιοι περιορίστηκαν στην ηλιοθεραπεία, ωστόσο οι... τολμηροί ήταν πολλοί, ενώ δεν έλειψαν τα σπορ στην άμμο.

Οι αποστάσεις τηρούνταν στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά δυστυχώς οι εξαιρέσεις ήταν αρκετές όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω gallery.

Δείτε τις εικόνες από τις παραλίες της Αττικής το πρωί του Σαββάτου:

Τι θα ισχύει για ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα

Με πολλές αλλαγές όπως φαίνεται θα υποδεχθούμε την καλοκαιρινή περίοδο καθώς η πανδημία του κορονοϊού φέρνει και αλλαγές στη ρύθμιση που αφορά τα όρια χρήσης του αιγιαλού με ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN το υπουργείο Οικονομικών με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση θα αναφέρεται στον τρόπο μίσθωσης του αιγιαλού.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη ΚΥΑ είναι ήδη έτοιμη και σε αυτή θα προβλέπεται η αύξηση του χώρου του αιγιαλού στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αυτό γίνεται για υγειονομικούς λόγους προκειμένου να απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι ξαπλώστρες. Το συγκεκριμένο όριο για φέτος το καλοκαίρι θα αυξηθεί στο 50%.

Καιρός: Θερμή εισβολή με 40άρια την επόμενη εβδομάδα

Προ των πυλών βρίσκεται η πρώτη αξιόλογη -για την εποχή- θερμή εισβολή από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη κ. Καλλιάνου, το επόμενο Σαββατοκύριακο ίσως να θυμίζει Ιούλιο ενώ αναφέρεται στην εμμονή των προγνωστικών μοντέλων να τάζουν ακόμη και 40 βαθμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν από τη Δευτέρα - Τα ωράρια και οι κανόνες λειτουργίας τους