ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - 7 κρούσματα

Κορονοϊός: Κλείνουν τα σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - 7 κρούσματα

Κορονοϊός: Επτά κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ανακοινώθηκαν απόψε (21/06) από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο Δευτέρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.

Το Νοσοκομείο Φιλιατών και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για τη λήψη όλων των ενδεικνυόμενων προληπτικών μέτρων.

Με οδηγίες του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και σε συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Μετά από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Πού καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 10. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.266, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

Από αυτά 720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 60 (31.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Εξ' αυτών, 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από που προέρχονται

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα του Covid-19 είναι εισαγόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από τα 10 κρούσματα τα 4 έχουν προέλθει από πτήσεις και από τον Προμαχώνα. Επιπλέον, 3 κρούσματα εντοπίζονται στη Ροδόπη, 1 στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στο δήμο Μύκης, και δύο στη Θεσπρωτία.

Όπως αποτυπώνεται στον χάρτη που αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή κρουσμάτων κορονοϊού στις «κόκκινες» περιοχές συγκαταλέγονται η Ξάνθη, η Αργολίδα, η Λάρισα, η Κοζάνη κι η Καστοριά.

Αμέσως μετά ακολουθούν οι περιοχές του Έβρου, Δράμας , Εύβοιας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας κι η Αττική.

Περιοχές με την λιγότερη και ελάχιστη επίπτωση θεωρούνται οι νομοί Μεσσηνίας, Σερρών, Φθιώτιδας, η Κρήτη και το Βορειανατολικό Αιγαίο, αντίστοιχα.

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορoνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο
των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 283.146 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.294 (1.9%) ήταν θετικά στον κορoνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μαρκέλλα: Βρέθηκε σημειωματάριο στο σπίτι της 33χρονης - Τι αποκαλύπτει