ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Αυτό είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: Αυτό είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες

Κορονοϊός: Την επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Υποχρεωτική θα είναι από την Τετάρτη (29/07) για όλους η χρήση της μάσκας σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα λιανικής πώλησης, καταστήματα τροφίμων (φούρνοι/κρεοπωλεία), κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια.

Η μάσκα υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική για όλους και σε σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί, στα πλοία και τα αεροπλάνα, όπως και στα νοσηλευτικά ιδρύματα και στα διαγνωστικά κέντρα.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε, επίσης, ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπου είναι απαραίτητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους παραβάτες το πρόστιμο ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Δείτε τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά:

Αναφορικά με τα κρούσματα που καταγράφονται σε όλη την Ελλάδα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι πλήρως διαχειρίσιμα. «Έχουμε πλήρη εικόνα για όλη τη χώρα, κάνουμε συχνές ιχνηλατήσεις σε κάθε επίπεδο, ώστε κανένα κρούσμα να μη λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανέφερε ότι 171.138 έλεγχοι έχουν διεξαχθεί συνολικά, ανά πύλη εισόδου, στη χώρα από την 1η Ιουλίου έως τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτήν τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα COVID-19 ανέρχονται σε 429.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στην Αττική και 66 στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς σχετικά με τη χρήση μάσκας στους Ιερούς Ναούς ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκκλησιών εφαρμόζει τα αναγκαία μέτρα.

«Σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποιο συμπληρωματικό μέτρο», πρόσθεσε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί: Προσοχή! Μην κάνετε αυτό το λάθος όταν φύγετε για διακοπές