ΕΛΛΑΔΑ

«Αττικόν»: Γιατί επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια ο 59χρονος - Αυτή είναι η αλήθεια

«Αττικόν»: Γιατί επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια ο 59χρονος - Αυτή είναι η αλήθεια
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο 59χρονος αλβανικής υπηκοότητας τον περασμένο Μάρτιο διαγνώστηκε με καρκίνο και στις 19 Αυγούστου, έχοντας ολοκληρώσει εξετάσεις και θεραπείες, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να του αφαιρεθεί όγκος.

Έκτοτε παρέμενε νοσηλευόμενος στο «Αττικό», στο δωμάτιο 6 του 1ου ορόφου, με τους γιατρούς να του χορηγούν ηρεμιστικά χάπια, όπως συνηθίζεται στους ασθενείς σε μετεγχειρητικό στάδιο.

Η σύζυγός του, που κλήθηκε να καταθέσει στην αστυνομία, διευκρίνισε ότι ο 59χρονος δεν είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών. Αποκάλυψε όμως ότι τις τελευταίες ημέρες πίστευε πως οι γιατροί του νοσοκομείου τον είχαν αδίκως υποβάλει σε επέμβαση.

Πώς έστησε καρτέρι στη νοσηλεύτρια ο 59χρονος

Στις 5 χθες το πρωί κάλεσε με το ειδικό μπουτόν τη νοσηλεύτρια στο δωμάτιο και κρύφτηκε πίσω από την πόρτα για να την αιφνιδιάσει. Κρατούσε στο χέρι ένα μαχαίρι κουζίνας που χρησιμοποιούσε για να κόβει φρούτα.

Μόλις η νοσηλεύτρια μπήκε στον θάλαμο της επιτέθηκε, με τη συμπλοκή να μεταφέρεται στον διάδρομο. Τραβώντας την από τα μαλλιά, χτύπησε το κεφάλι της στον τοίχο και στη συνέχεια την τραυμάτισε ελαφρά με το μαχαίρι στον αυχένα.

Δείτε εικόνες από το σημείο, όπου έγινε η επίθεση:

Παρενέβη αρχικά ένας άλλος ασθενής, που χτύπησε τον 59χρονο με το μεταλλικό στήριγμα του ορού που είχε περασμένο στο χέρι του. Μια επισκέπτρια που επίσης ήταν παρούσα στη σκηνή κατάφερε να τον απωθήσει.

Τότε, ο 59χρονος ανέβηκε στον 4ο όροφο και μέσω της εξόδου κινδύνου βγήκε στην εξωτερική, μεταλλική σκάλα του νοσοκομείου. Από εκεί έπεσε στο κενό δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Στη νοσηλεύτρια, 37 ετών, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο αυτόχειρας ζούσε 13 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ήταν πατέρας δύο κοριτσιών, το ένα από τα οποία σπουδάζει στην Αγγλία.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ταχεία και πλήρη ανάρρωση εύχεται στη νοσηλεύτρια που τραυματίσθηκε νωρίς το πρωί στο «Αττικόν», η διοίκηση του νοσοκομείου. «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το συμβάν και συμπαραστεκόμαστε στο προσωπικό του Νοσοκομείου μας, που με αυτοθυσία πασχίζει και προσφέρει καθημερινά τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Σ. Αποστολόπουλος.

Στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση αναφέρει: «Σήμερα το πρωί, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και ώρα 5:20 π.μ., η νοσηλεύτρια βάρδιας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, δέχθηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο από νοσηλευόμενο ασθενή, ο οποίος στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του. Η νοσηλεύτρια δέχθηκε άμεσα ιατρική βοήθεια για την συρραφή των θλαστικών τραυμάτων της, υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Ο δράστης του περιστατικού μετά την αυτοχειρία του, μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σήμερα «κληρώνει» για το άνοιγμα των σχολείων - Πρώτο κουδούνι 7 ή 14 Σεπτεμβρίου;