ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Θα «σπάσει» και πάλι το φράγμα των 2.000 κρουσμάτων;

Κρούσματα σήμερα: Θα «σπάσει» και πάλι το φράγμα των 2.000 κρουσμάτων;

Κορονοϊός: Δυστυχώς, οι εφιαλτικές προβλέψεις των λοιμωξιολόγων για 2.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση βγήκαν αληθινές, καθώς το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.056 νέες μολύνσεις.

Με «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων έφυγε ο Οκτώβριος, ένα ρεκόρ που όμως είχαν προαναγγείλει οι Έλληνες λοιμωξιολόγοι εδώ και καιρό, καθώς η πορεία του φονικού ιού στη χώρα μας έδειχνε ότι δεν μπορεί να ανακοπεί άμεσα.

Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε νέα δραστικά μέτρα για όλη την Ελλάδα και ακόμα σκληρότερα στους νομούς που μέχρι χθες ήταν στο υγειονομικό χάρτη με «πορτοκαλί» και «κόκκινο» χρώμα.

Δείτε ΕΔΩ τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Τρίτη (03/11).

Ώσπου, όμως να αποδώσουν αυτά τα νέα σκληρά μέτρα, οι ειδικοί περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να δούμε να σπάει το «φράγμα» των 3.000 κρουσμάτων.

Όπως είχε άλλωστε αναφέρει στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 3.000 – 3.500. «Όπως όλα δείχνουν τα προηγούμενα μέτρα δεν απέδωσαν γι’ αυτό και είχαμε αυτή την αύξηση. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας αλλά για αξιολογηθούν θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 εβδομάδες», είχε σημειώσει ο κ. Δερμιτζάκης.

Μεγάλο «στοίχημα» τα νέα μέτρα

«H αναπαραγωγή του ιού είναι τέτοια που σε 15 μέρες με ένα μήνα μπορούμε να αποκλείσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα δούμε τα αποτελέσματα. Σε 15 μέρες με ένα μήνα θα δούμε αν τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αν όχι είμαστε εδώ για να τα παρατείνουμε, να τα κλιμακώσουμε ή να τα αποκλιμακώσουμε» ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε να δούμε αυξημένα κρούσματα τις προσεχείς μέρες, «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε».

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν και την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή ενός νέου καθολικού lockdwon.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επανάσταση ενός 17άρη: Από τον Οίκο Ρότσιλντ κόντρα στον ημίτρελο Ερντογάν - Ποιος είναι ο Μακρόν