ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 23χρονο - Ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Απήγαγαν 23χρονο - Ζήτησαν λύτρα για να τον αφήσουν
Intime News

Εξιχνιάστηκε, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση αρπαγής 23χρονου Αλβανού και εκβίαση.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, τριών Αλβανών αντρών και δύο νεαρών γυναικών από την Ελλάδα, για τα αδικήματα της Αρπαγής και Εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 21ης Φεβρουαρίου 2020, δύο εκ των αλλοδαπών δραστών, προσέγγισαν 23χρονο ομοεθνή τους στο κέντρο πόλης και κατάφεραν να τον πείσουν να επιβιβαστεί μαζί τους σε όχημα που είχαν στην κατοχή τους, όπου και τον κρατούσαν, στη συνέχεια, παρά τη θέλησή του. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του 23χρονου με τον τρίτο αλλοδαπό δράστη, κατά την οποία ο τελευταίος απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.

Λόγω αδυναμίας καταβολής του ποσού, υπήρξε επικοινωνία με συγγενικά πρόσωπα του παθόντα και αφού ήρθαν σε συμφωνία, ο 23χρονος αφέθηκε βραδινές ώρες της 22-2-2020, μετά την παράδοση των χρημάτων στις δύο νεαρές κατηγορούμενες ημεδαπές.

Στο πλαίσιο διερεύνησης την υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει το thestival.gr.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σχέδιο για παράτασή του μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου - Τι φοβούνται οι λοιμωξιολόγοι