ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr: Ληστείες σε 30 δευτερόλεπτα - «Περνούν» μέσα από τζαμαρίες

Βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr: Ληστείες σε 30 δευτερόλεπτα - «Περνούν» μέσα από τζαμαρίες
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση των θρασύτατων ληστών που «χτυπούσαν» συστηματικά καταστήματα στη δυτική Αττική, αρπάζοντας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ταμειακές μηχανές, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Οι συλλήψεις έγιναν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών το πρωί της 20ης Νοεμβρίου 2020. Οι άντρες της Ασφάλειας έψαχναν το προηγούμενο διάστημα τη συμμορία που είχε ρημάξει τους καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι απελπισμένοι προχωρούσαν σε μηνύσεις.

Μάλιστα, για δύο από τους κακοποιούς εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Όπως φαίνεται στα βίντεο-ντοκουμέντο, οι δράστες «περνούσαν» μέσα από τζαμαρίες και άρπαζαν με αστραπιαίες κινήσεις ταμειακές μηχανές. Μάλιστα, αδιαφορούσαν για το γεγονός ότι μπροστά τους βρίσκονταν οι έντρομοι υπάλληλοι των καταστημάτων και πελάτες. Οι επιθέσεις τους διαρκούσαν συνήθως 30 δευτερόλεπτα.

Αναλυτικότερα, από τα μέσα του μηνός Μαΐου του 2020 είχαν διαπιστωθεί περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε καταστήματα, κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή των Αχαρνών και του Ολυμπιακού Χωριού.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, προσέγγιζαν καταστήματα και με απειλή ή χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν τα συρτάρια των ταμειακών μηχανών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκμεταλλεύονταν τη στιγμιαία απουσία των υπαλλήλων και αφαιρούσαν ομοίως τα συρτάρια.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν 6 ληστείες και 8 κλοπές σε καταστήματα. Σε έρευνες που επακολούθησαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών και κλοπών, ενώ στο σπίτι ενός εκ των δραστών βρέθηκαν δύο συρτάρια ταμειακών μηχανών.

Οι δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Σοκάρει η ομολογία του δράστη - Τον «έκαψαν» οι κάμερες