ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό: Το θύμα αναγνώρισε τους δράστες - Συνελήφθη και ειδικός φρουρός

Επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό: Το θύμα αναγνώρισε τους δράστες - Συνελήφθη και ειδικός φρουρός

Συνελήφθησαν οι ανήλικοι δράστες και ένας ειδικός φρουρός για την επίθεση στον σταθμάρχη - Θα οδηγηθούν το Σάββατο (16.01) στον εισαγγελέα

Για την υπόθεση εκτός από τους δύο ανήλικους δράστες που έιναι αδέλφια συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός που κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Όπως είπε ο ειδικός φρουρός, ήταν οικογενειακοί γνωστοί με τους φερόμενους ως δράστες και επικοινώνησε μαζί του η μητέρα τους για να ζητήσει βοήθεια. Σημειώνεται ότι ο ειδικός φρουρός είναι νεαρός και νεοπροσληφθείς.

Ο σταθμάρχης που αργά το βράδυ της Παρασκευή μετέβη στην ΓΑΔΑ αναγνώρισε τους δύο ανήλικους προσαχθέντες ώς τους δράστες της επίθεσης εναντίον του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας.

Μετά τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό Ομονοίας, από δύο νεαρά άτομα την Τετάρτη 13/01/2021, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διενέργησε επισταμένες έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών επετεύχθη ο εντοπισμός δύο ανήλικων ημεδαπών, ηλικίας 15 και 17 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου ταυτοποιήθηκαν για την συμμετοχή τους στο περιστατικό και αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τον παθόντα.

Σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο παραπάνω συλληφθέντων στο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τους είχε στο «στόχαστρο» η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αποκάλυψε το πρωί της Παρασκευής (15.01) στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, οι κάμερες του σταθμού κατέγραψαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και έχουν βοηθήσει την ΕΛΑΣ να τους ταυτοποιήσει.

«Το υλικό έχει παραδοθεί στην αστυνομία και όπως έχω ενημερωθεί φαίνονται πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μετρό υπήρχε αστυνομική παρουσία ωστόσο δεν πρόλαβε να πιάσει τους δράστες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Τα στοιχεία, λοιπόν, φαίνεται πως ήταν αρκετά για την αστυνομία έτσι ώστε να φτάσει στη σύλληψη των δυο ανήλικων που ξυλοκόπησαν άγρια τον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας.

Στην Αστυνομία, άλλωστε, ήταν εξοργισμένοι με το γεγονός, και όπως είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας στο ΟΡΕΝ οι Αρχές είχαν βάλει στοίχημα να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη «τα δύο "κτήνη" όπως τους αναφέρει και η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.»

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα, η Αστυνομία το είχε πάρει «προσωπικά» και θα τους πιάσει, κάτι που έγινε τελικά το βράδυ της Παρασκευής. «Ήταν ένας άνθρωπος που πήγαινε στη δουλειά του, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας κι από θαύμα ζει, από θαύμα δεν έμεινε ανάπηρος» είπε μεταξύ άλλων ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Λάθος το άνοιγμα των καταστημάτων – Το 3ο κύμα είναι μπροστά μας