ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Αυτό είναι το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη για την επίθεση στον σταθμάρχη

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Αυτό είναι το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη για την επίθεση στον σταθμάρχη
InTime

Βίντεο-ντοκουμέντο από τους δύο ανήλικους δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του Μετρό στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Newsbomb.gr.

Πρόκειται για βίντεο που μπήκε από την πρώτη στιγμή στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των ανηλίκων. Οι δύο ανήλικοι φαίνονται να περιμένουν το συρμό στον σταθμό του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, από όπου και επιβιβάστηκαν στο Μετρό.

Ο ένας από τους δύο φοράει κουκούλα στο κεφάλι, ενώ ο άλλος όχι. Και οι δύο κρατούν αναψυκτικά στα χέρια. Τα αναψυκτικά αυτά εκτοξεύτηκαν εναντίον του σταθμάρχη πριν ξεκινήσει ο ξυλοδαρμός του.

Από το οπτικό υλικό είναι ξεκάθαρο ότι κανείς από τους δύο δεν φοράει μάσκα, σε αντίθεση με τους άλλους επιβάτες που φοράνε κανονικά τη μάσκα τους.

Το βίντεο αυτό ήταν σημαντικό για την εξέλιξη των ερευνών καθώς έδειξε στους αστυνομικούς από πού ξεκίνησαν οι δράστες, με αποτέλεσμα να υπάρχει ως πυξίδα ο τόπος μόνιμης κατοικίας τους.

Εκτός από αυτό το βίντεο στη δικογραφία έχουν συμπεριληφθεί και άλλα, τα οποία «αποκρυπτογράφησαν» τη διαδρομή των δύο αδελφών.

Τέλος, οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν υπήρχαν και άλλα άτομα που να γνώριζαν την ταυτότητα των δραστών πριν τη σύλληψή τους, πλην του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος.

Οι δύο ανήλικοι θα απολογηθούν την Τρίτη στον Ανακριτή. Σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Δείτε το βίντεο - ντοκουμέντο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Μπεκατώρου: Διαβήματα από τους δικηγόρους της – «Να ενεργοποιηθούν οι αρχές»