ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία στα Χανιά: Εντοπίστηκε ο Νορβηγός

Δολοφονία στα Χανιά: Εντοπίστηκε ο Νορβηγός

Στα χέρια των αρχών ο βασικός ύποπτος

Εντοπίστηκε ο 48χρονος Νορβηγός που αναζητούνταν για τη δολοφονία της 55χρονης μητέρας στα Μεσκλά Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιπολικά της Άμεσης Δράσης εντόπισαν το αυτοκίνητο του θύματος.

Περιπολικά της Άμεσης Δράσης εντόπισαν το αυτοκίνητο του θύματος σε εκκλησάκι στα Λινιπεράματα. Ο 48χρονος είχε ξαπλώσει στο κάθισμα του συνοδηγού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες και δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς.

Στο σημείο μεταβαίνει και η ασφάλεια, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Στο στόχαστρο των αρχών της Εσθονίας ο 48χρονος Νορβηγός

Στο «στόχαστρο» της αστυνομίας της Εσθονίας βρισκόταν – σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει «Το Βήμα» – από τον Οκτώβριο του 2018 ο 48χρονος Νορβηγός που θεωρείται ο Νο1 ύποπτος για τη δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά Χανίων.

Ο 48χρονος Νορβηγός, ο οποίος συζούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη δολοφονηθείσα, φέρεται να είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες για υφαρπαγή χρημάτων από τέσσερις ομοεθνείς του στην Αθήνα οι οποίοι είχαν καταγγείλει ότι στη συνέχεια διέφυγε στη Βουλγαρία. Ο ύποπτος αλλοδαπός φέρεται να διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα και στην οδό Μάρνη στην Αθήνα. Παραμένει άγνωστο αν οι αναζητήσεις από τις αρχές της Εσθονίας σχετίζονται με τη συγκεκριμένα καταγγελία ή με άλλη εγκληματική ενέργεια. Κι αυτό γιατί στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ορισμένες μαρτυρίες ότι ο αναζητούμενος Νορβηγός, είχε υποστηρίξει σε συνομιλητές του στην Κρήτη ότι «στην πατρίδα του είχε διαπράξει σοβαρό έγκλημα».

Κάτι που δεν έχει προς το παρόν διασταυρωθεί από τις αρχικές αναζητήσεις των υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Ο 48χρονος βασικός ύποπτος που είχε νοσηλευθεί -ύστερα κι από δικαστική απόφαση- λόγω προβλημάτων υγείας από χρήση αλκοολ έχει εξαφανισθεί. Φέρεται να επικοινώνησε με τον γιο του θύματος (σ.σ. Κάλεσε το τηλέφωνο της κόρης του θύματος αλλά αποκρίθηκε ο αδελφός της) όπου φέρεται να του μίλησε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και του ανέφερε ότι θα παραδινόταν ο ίδιος στην ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 48χρονος Νορβηγός κάλεσε το συγκεκριμένο τηλέφωνο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας κι έτσι δεν κατέστη δυνατός ο προσδιορισμός του στίγματος του και της περιοχής που κινείται. Συμπληρώνεται ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες του αλλοδαπού να συμμετέχει σε τουρνουά χαρτοπαιξίας με αλλοδαπούς.

xania.jpg
Ο 48χρονος Νορβηγός, ο οποίος συζούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη δολοφονηθείσα

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον φόνο

Μιλώντας στο Creta24, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης ανέφερε πως η άτυχη 55χρονη «έφερε 14 κακώσεις από τέμνον όργανο τραχηλικά, αυχενικά, στο πρόσωπο αλλά και μια κάκωση στην περιοχή της αριστερής μασχάλης».

Από τα 14 τραύματα, τα οκτώ ήταν βαθιά, ενώ τα υπόλοιπα απλές εκδορές. Ένα μάλιστα από αυτά, στη δεξιά πλάγια τραχηλική χώρα, φαίνεται πως ήταν η αιτία που κόπηκε το νήμα της ζωής της άτυχης γυναίκας.

Σχετικά, τέλος, με τον χρόνο του εγκλήματος, ο κ. Μπελιβάνης ανέφερε πως ήταν πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί, εξαιτίας του ψύχους στον χώρο που βρέθηκε το πτώμα της 55χρονης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στη δίνη του κορονοϊού η Αττική με 256 μολύνσεις - Οι «κόκκινες» περιοχές