ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτή είναι η σπείρα που ξάφριζε πολυτελή σπίτια με τη βοήθεια οικιακών βοηθών

Αυτή είναι η σπείρα που ξάφριζε πολυτελή σπίτια με τη βοήθεια οικιακών βοηθών

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των μελών του κυκλώματος που έκλεβε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, σε συνεργασία με οικιακές βοηθούς που παρείχαν «εσωτερική πληροφόρηση»

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων από τη Γεωργία, τρεις άντρες ηλικίας 31, 42 και 46 ετών και μία γυναίκα 35 ετών. Παράλληλα, συγκατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση είναι και μια γυναίκα, η οποία ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Η σπείρα λάμβανε βοήθεια από τις οικιακές βοηθούς που τους ενημέρωνε για την ύπαρξη χρηματικών ποσών και κοσμημάτων.

Οι συλλήψεις είχαν γίνει στις 9 Ιανουαρίου 2021 από άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Η σπείρα δρούσε υπό την καθοδήγηση του 31χρονου, ο οποίος συλλέγοντας πληροφορίες για ύπαρξη χρηματικών ποσών και κοσμημάτων αξίας σε οικίες, στις οποίες εργάζονταν ως οικιακοί βοηθοί γυναίκες μέλη της συμμορίας, οργάνωνε τη διάπραξη της κλοπής.

Στη συνέχεια, τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τιμαλφή αποστέλλονταν σταδιακά στη χώρα καταγωγής τους μέσω μεταφορικών εταιρειών ή καταστημάτων μεταφοράς χρημάτων, αφού πρώτα τα αποθήκευαν προσωρινά στις οικίες των γυναικών μελών της σπείρας.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, τιμαλφών και άλλων αντικείμενων, καθώς και πλήθος από έγγραφα αποστολής χρημάτων.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών από οικίες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

(επ) SVANIDZE (ον) OMAR του MALKHAZI και της MANANA , γεν. την 29-7-1990 στη Γεωργία

(επ) JOBAVA (ον) DATA του NUGZARI και της LUIZA , γεν. την 19-2-1979 στη Γεωργία

(επ) GIGASHVILI (ον) BAKHVA του TEMURI και της GOGOLA , γεν. την 17-3-1975 στη Γεωργία

(επ) LURSMANASHVILI (ον) SOPIO του NUKRI και της MELANIA , γεν. την 18-6-1986 στη Γεωργία


Και για τη μη συλληφθείσα:

(επ) KADAGISHVILI (ον) SHORENA του SHALVA , γεν. την 6-9-1972 στη Γεωργία


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και προς ανακάλυψη μισθωμένων χώρων που χρησιμοποιούσε η εγκληματική ομάδα ως χώρο αποθήκευσης των κλεμμένων αντικειμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695538 του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Γλείφει εκεί που έφτυνε - Του βγήκαν ξινά τα νταηλίκια