ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Φώτο-ντοκουμέντο: Μαχαιριά σε ανήλικο δίπλα στην καρωτίδα- Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει την «ομάδα της Τερψιθέας»

Φώτο-ντοκουμέντο: Μαχαιριά σε ανήλικο δίπλα στην καρωτίδα- Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει την «ομάδα της Τερψιθέας»

Πάρκο του Δήμου, που βρίσκεται στις παρυφές του βουνού στην Τερψιθέα, φέρονται να είχαν το διάστημα της καραντίνας στέκι τα μέλη της ομάδας που μαχαίρωσαν το περασμένο Σάββατο έναν 17χρονο στην Αργυρούπολη.

Πρόκειται για ένα πάρκο στο οποίο είχαν καταγραφεί από το Δήμο βανδαλισμοί, ενώ είχαν υπάρξει κάποιες καταγγελίες για σπάσιμο τζαμιών από νεράντζια που είχαν εκτοξευτεί σε διαμερίσματα πολιτών.

Οι Αρχές εξετάζουν κατά πόσο το συγκεκριμένο πάρκο ήταν το ορμητήριο της συμμορίας ανηλίκων που μαχαίρωσε τον 17χρονο. Το newsbomb δημοσιεύει φωτογραφίες από τα τραύματα του μαθητή. Οι εικόνες φανερώνουν ότι οι μαχαιριές ήταν δολοφονικές, καθώς μία από αυτές τραυμάτισαν τον 17χρονο στο λαιμό, κοντά στην καρωτίδα.

Ο τραυματισμός του 17χρονου είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξουν στόματα (κυρίως γονέων που φοβούνται για τα παιδιά τους) στην Αργυρούπολη για τη δράση συμμοριών ανηλίκων. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος προτίθεται να καταθέσει στοιχεία στη Δικαιοσύνη για τραμπουκισμούς μαθητών, βανδαλισμούς και επιθέσεις.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, «η αύξηση της βίας, η παραβατικότητα, η δράση συμμοριών, το bullying που γίνεται σε πολλά παιδιά, δεν μπορούν πλέον να μας αφήσουν να αφήσουν απαθείς. Για το λόγο αυτό θα επισκεφτώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και τον Εισαγγελέα και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που πρέπει, προκειμένου η δράση αυτών των συμμοριών να σταματήσει. Φίλες και φίλοι γονείς, ενημερώστε με, αφού μιλήσετε με τα παιδιά σας για όλα αυτά τα περιστατικά που γνωρίζουν ή φαινόμενα που βλέπουν και τα ενοχλούν, με τον τρόπο αυτό θα αναλάβω την ευθύνη ως δημοτική αρχή, να μιλήσω στην εισαγγελία επώνυμα προστατεύοντας τις οικογένειές σας, αλλά κυρίως την πόλη μας».

Η «ομάδα της Τερψιθέας»

Για πολλούς πολίτες που ζουν στην Άνω Γλυφάδα, στο Ελληνικό και στην Αργυρούπολη, η δράση συμμοριών ανηλίκων δεν είναι κάτι πρωτάκουστο.

Μάλιστα, πολλοί ήξεραν και άκουγαν για την περίφημη «ομάδα της Τερψιθέας». Μίας ομάδας ανηλίκων που συμπεριφερόταν σαν συμμορία. Οι Αρχές εξετάζουν εάν οι δράστες της επίθεσης του Σαββάτου ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Φαίνεται πάντως ότι ανήλικοι από την Τερψιθέα (Άνω Γλυφάδα) έχουν ανοίξει «πόλεμο» με μαθητές της Αργυρούπολης, όπως τουλάχιστον λένε καλά πληροφορημένες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι στην τελευταία τους επίθεση το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου είχαν πάνω τους μαχαίρι.

«Επιτίθενται σε άτομα που μπορεί ακόμα και να τα γνωρίζουν μόνο φυσιογνωμικά. Μετά τις συλλήψεις που κάναμε δεν ήθελαν να μιλήσουν. Τηρούν μία παράξενη ομερτά. Για να κάνουν επίδειξη δύναμης αρπάζουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους σαν ‘λάφυρα’», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Το περασμένο Σάββατο τα θύματα ήταν ένας 15χρονος και ένας 17χρονος σε κεντρική πλατεία της Αργυρούπολης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρία μέλη της συμμορίας, δύο 15χρονους και έναν 16χρονο. Ο ένας από αυτούς φέρεται να μαχαίρωσε τρεις φορές τον 17χρονο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστείες και απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία. Επιπλέον, ο 16χρονος, αλβανικής καταγωγής, κατηγορείται και για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, γιατί φέρεται να είναι ο ανήλικος που μαχαίρωσε τον 17χρονο. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «απογευματινές ώρες της 23-1-2021 στην Αργυρούπολη, ομάδα 30 περίπου ατόμων, επιτέθηκε απρόκλητα, αρχικά σε ανήλικο τον οποίο με χρήση σωματικής βίας τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε άλλον ανήλικο, τον οποίο με χρήση σωματικής βίας και ένας εξ αυτών με αιχμηρό αντικείμενο τραυμάτισαν, ενώ του αφαίρεσαν και το κινητό του τηλέφωνο.
Από ενδελεχή έρευνα και επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ελληνικού – Αργυρούπολης, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στις προαναφερόμενες επιθέσεις, οι ανωτέρω τρεις ανήλικοι και συνελήφθησαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων μελών της συμμορίας συνεχίζεται».

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συρροή, συμμορία, παράνομη οπλοφορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και οπλοχρησία. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον της εισαγγελέως ανηλίκων οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι επιτέθηκαν σε δυο άλλους ανήλικους εκ των οποίων τον ένα μαχαίρωσαν και το άλλον ξυλοκόπησαν.

Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή ανηλίκων από τον οποίον πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.