ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ληστές στοχοποίησαν επιχειρηματία στον Γέρακα - «Φέρε κάτι να τον δέσουμε»

Ληστές στοχοποίησαν επιχειρηματία στον Γέρακα - «Φέρε κάτι να τον δέσουμε»

Για δεύτερη φορά έπεσε θύμα του ίδιου ληστή επιχειρηματίας στον Γέρακα.

Ο 67χρονος που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή είχε δεχτεί επίθεση στο χώρο εργασίας του πέρυσι, όταν κακοποιοί τον έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες και τον λήστεψαν υπό την απειλή συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).

Το πρωί της Τετάρτης ο ίδιος κακοποιός, μαζί με συνεργό του, του έστησε ενέδρα στις 7.15 το πρωί, καθώς έφευγε από το σπίτι του για τη δουλειά του.

Όπως αναφέρει η σχετική αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., «δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα για να αναχωρήσει για το κατάστημά του και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν 6.500 ευρώ μετρητά, τρία ρολόγια εκ των οποίων το ένα χρυσό, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και έναν σταυρό. Οι δράστες έφεραν αθλητική περιβολή, φορούσαν σκούφους και μάσκες προσώπου, ο ένας εξ αυτών μιλούσε ελληνικά, ήταν αδύνατοι και είχαν ύψος 1,80 και 1,85 περίπου αντίστοιχα. Πριν την αποχώρησή τους έδεσαν τα χέρια του παθόντα με καλώδιο που παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.».

Ο ένας ληστής είπε στον άλλον: «Φέρε κάτι να τον δέσουμε». Τότε, ο ένας από τους δύο ξήλωσε ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα που υπήρχε στο σπίτι και απέσπασε ένα καλώδιο με το οποίο έδεσε τον επιχειρηματία.

Όση ώρα οι δύο ληστές βασάνιζαν τον επιχειρηματία, κρατούσαν όμηρο τον γείτονά του που μένει στον επάνω όροφο της πολυκατοικίας, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα καλέσει κανείς την Αστυνομία. Ο 45χρονος γείτονας οδηγήθηκε με τη βία στο σπίτι του επιχειρηματία και κρατούνταν ακίνητος με την απειλή όπλου.

Το μαρτύριο τελείωσε όταν οι δράστες έφυγαν και ο 67χρονος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Άντρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβησαν χθες Πέμπτη στο σπίτι του επιχειρηματία και πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς κόλλησε στον τοίχο ο Δένδιας τον Τσαβούσογλου – Τα νέα δεδομένα και το παρασκήνιο της σύγκρουσης