ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συμμορία με αρχηγό-«φάντασμα» που άλλαξε αποτυπώματα

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη συμμορία με αρχηγό-«φάντασμα» που άλλαξε αποτυπώματα

Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της συμμορίας, με αρχηγό 44χρονο Γεωργιανό που είχε αλλάξει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας τo Newsbomb.gr.

Στα βίντεο που προέρχονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης φαίνονται τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία συνήθιζαν να κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα. Μάλιστα, όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό, κρατούσαν τσάντες με διαρρηκτικά εργαλεία.

Αρχηγός φέρεται ένας Γεωργιανός, ο οποίος είχε αλλάξει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, στο πρότυπο οργανωμένων ομάδων της μαφίας «Vor V Zakone» (κλέφτης του νόμου). Η έρευνα έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 44χρονος είχε αφαιρέσει δέρμα από δάχτυλο του και το είχε τοποθετήσει στο δάχτυλο με το οποίο είχε δώσει αποτυπώματα στις Αρχές. Ο 44χρονος δήλωνε Ουκρανός και ήθελε να είναι απολύτως αθέατος για την ΕΛ.ΑΣ. για να συντονίζει διαρρήξεις.

Η Αστυνομία συνέλαβε τέσσερις Γεωργιανούς και εξιχνίασε εφτά περιπτώσεις κλοπών από σπίτια. Οι δράστες είχαν αναγάγει τις διαρρήξεις σε «επιστήμη». Σε διαμέρισμα είχαν τοποθετήσει πλήθος κλειδαριών για να κάνουν πρόβες διάρρηξης, ενώ πάνω τους κουβαλούσαν μέσα σε τσαντάκι διαρρηκτικά εργαλεία που έφτιαχναν οι ίδιοι.

Ο 44χρονος με τα παραποιημένα αποτυπώματα δεν έμπαινε ποτέ στα σπίτια. Καθόταν απ’ έξω και συντόνιζε την ομάδα του. Οι συλλήψεις έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην Ομόνοια και στην Καλλιθέα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας κατά περίπτωση τη σύνθεσή τους, διαπράττοντας διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι, χρησιμοποιώντας τρία πολυτελή και μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα, μετέβαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν την προς διάρρηξη οικία.

Μόλις εντόπιζαν την οικία-στόχο, κατόπτευαν το χώρο μέχρι να βεβαιωθούν για την απουσία των ενοίκων και σ ε κατάλληλο χρόνο, προσέγγιζαν την κεντρική θύρα και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζαν τις κλειδαριές, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Από το πλήθος κλειδαριών, διαφορετικών ειδών κλειδιών και διαρρηκτικών εργαλείων που βρέθηκαν στις κατοικίες τους, καταδεικνύεται η μεγάλη τους δεξιότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών, χωρίς ίχνη παραβίασης.

Μέρος των κοσμημάτων και χρυσαφικών που αφαιρούσαν, τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήρια είτε οι άνδρες κατηγορούμενοι, είτε μέσω της 24χρονη ς, η οποία ήταν επιφορτισμένη με το ρόλο αυτό, αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Σημειώνεται ότι ένα εκ των μελών της σπείρας, με ηγετική θέση, προκειμένου να μην αφήνει τα ίχνη του και για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες δακτυλοσκοπικής ταυτοποίησής του, έχει προκαλέσει αλλοιώσεις-παραποιήσεις σε αποτυπώματα δακτύλων των χεριών του καθώς και της παλάμης.

Κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, κλειδαριών, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, αεροβόλο πιστόλι, τρία στιλέτα, 334 ναρκωτικά δισκία, υγρή μεθαδόνη βάρους -63,7- γραμμαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Εξιχνιάσθηκαν 7 περιπτώσεις κλοπών από οικίες, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συντασσόμαστε με την Επιτροπή - Αισιόδοξος για ανάκαμψη μετά την πανδημία