ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Βίντεο με τους δολοφόνους του επιχειρηματία εξετάζει η αστυνομία

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Βίντεο με τους δολοφόνους του επιχειρηματία εξετάζει η αστυνομία

Με δεκάδες μπλόκα στους δρόμους, διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων συνεχίζονται οι έρευνες στη Ζάκυνθο για τον εντοπισμό των δύο δολοφόνων που εκτέλεσαν χθες τον επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

Συγκεκριμένα στα χέρια των αρχών τις τελευταίες ώρες βρίσκεται ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας το οποίο στην ουσία έχει καταγράφει την διαδρομή διαφυγής των δραστών όπως αποκάλυψε το Open.

Οι αρχές εικάζουν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κάνει και πρόβα λίγο πριν δολοφονήσουν τον επιχειρηματία. Η αστυνομία θέλει αξιοποιήσει το υλικό προκειμένου να φτάσει στα ίχνη των δραστών της στυγερής δολοφονίας.

Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ένα δεύτερο καλάσνικοφ.

Μέχρι χθες δεν εντοπίστηκε, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, κάποιο ιδιωτικό σκάφος να κινείται ανοιχτά των ακτών του νησιού, προκαλώντας τη βάσιμη υποψία ότι οι δράστες παρέμεναν στο νησί, μέχρι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες.

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά τη φονική ενέδρα κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την Πόλη, για να φτάσουν σε ένα σημείο όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημα τους, διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής. Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των Α/φων Κόττη κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

28 σφαίρες και χαριστική βολή στο μέτωπο

Συνολικά 28 σφαίρες έριξε ο ένοπλος που δολοφόνησε με Καλάσνικοφ, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Ζακύνθου, τον 53χρονο επιχειρηματία Ν.Κ., ο οποίος είχε σωθεί από θαύμα το καλοκαίρι του 2020 όταν και πάλι είχε γίνει στόχος δολοφονικής ενέδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο άντρας με το Καλάσνικοφ έριξε χαριστική βολή στο μέτωπο. Τα πυρά βρήκαν τον 53χρονο σε όλο του το σώμα.

Οι ίδιες ασφαλείς πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι το θύμα κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με συνοδεία ασφαλείας. Ο 53χρονος φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης.

Την ώρα της επίθεσης στο θωρακισμένο όχημα βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοδός ασφαλείας - οδηγός του 53χρονου, ο οποίος στη θέα του δράστη με το Καλάσνικοφ δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο ένοπλος κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έριξε μία προειδοποιητική βολή στο παρμπρίζ του θωρακισμένου αυτοκινήτου του 53χρονου, όπου βρισκόταν ο οδηγός, και στη συνέχεια γάζωσε τον 53χρονο που βρισκόταν μέσα σε τεχνικό γραφείο σε προγραμματισμένο ραντεβού. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ο ένοπλος, πριν φύγει από το σημείο της επίθεσης, πυροβόλησε το θύμα στο μέτωπο.

Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος του θύματος

Ο δικηγόρος του θύματος, κ. Θεόδωρος Μαντάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου άφησε αιχμές κατά της Αστυνομίας. «Έχουμε το τραγικό περιστατικό του Ιουνίου του 2020, περίπου 10 μήνες πριν, στο οποίο πάλι σε συμβόλαιο θανάτου, πάλι σε απόπειρα δολοφονίας του εκλιπόντος επιχειρηματία χάνει τη ζωή της η σύζυγός του. Αφήνοντας πίσω της ορφανά δύο ανήλικα παιδιά. Οι έρευνες από την πλευρά της Αστυνομίας δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε«, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς.

«Γίνεται ιδιωτική έρευνα, συλλέγονται στοιχεία και όλα αυτά τα στοιχεία ενσωματώνονται σε δικόγραφο μηνύσεως και σε αποδεικτικό υλικό και υποβάλλονται από τον Δεκέμβριο του 2020 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ζακύνθου. Κατά την άποψη μας η έρευνα παρά το γεγονός της γνωστοποίησης προσώπων, περιστατικών, επεισοδίων, όπως ο ίδιος ο εκλιπών τα έχει βιώσει εισφέρονται στην αποδεικτική διαδικασία. Σίγουρα η έρευνα δεν εξελίσσεται με του αναγκαίους ρυθμούς», πρόσθεσε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.122 νέα κρούσματα στην Αττική και 285 στην Θεσσαλονίκη