ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο ύποπτα οχήματα - Οι λίστες με τους σκληρούς κακοποιούς

Έγκλημα Γλυκά Νερά
Εντατικές οι έρευνες για την εύρεση των αδίστακτων δραστών

Γλυκά Νερά: Μέρα - νύχτα εργάζονται οι έμπειροι Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της δολοφονίας της 20χρονης Κάρολαϊν, οι οποίοι έχουν επικηρυχθεί έναντι 300.000 ευρώ. Άλλωστε η εικόνα του 11 μηνών μωρού να προσπαθεί να ξυπνήσει τη νεκρή μητέρα του έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό και στην ψυχή των αξιωματικών.

Η άγρια φύση του εγκλήματος παραπέμπει τους Αστυνομικούς σε σκληρές ομάδες κακοποιών που ίσως να αποφυλακίστηκαν σύντομα. Παράλληλα, ο χρόνος που παρέμειναν μέσα στην οικία κάνουν τους αστυνομικούς να ελπίζουν ότι άφησαν DNA, το οποίο θα ταυτοποιηθεί σύντομα.

Ποιοι είναι στο «μικροσκόπιο» των Αστυνομικών

Στοιχεία για τη διαδρομή των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αναζητούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.

Η Αστυνομία προσπαθεί να διαλευκάνει εάν οι δράστες κινήθηκαν μετά τη δολοφονική επίθεση προς τα δυτικά προάστια της Αθήνας. Τα δύο κλιμάκια των Τμημάτων Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών, τα οποία συγκροτήθηκαν για τη σύλληψη των ληστών, εξετάζουν βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που έχουν «πιάσει» ύποπτα οχήματα την επίμαχη ώρα.

Το ερώτημα είναι εάν τα μέλη της συμμορίας κινήθηκαν ή όχι προς την έξοδο της Αττικής Οδού, με κατεύθυνση προς τη δυτική Αττική. Εάν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση αυτή, τότε οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να κλείσουν τον κύκλο των υπόπτων, διότι θα επικεντρωθούν στις σκληρές ομάδες ληστών της συγκεκριμένης περιοχής. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετές είναι οι σκληρές συμμορίες που «χτυπούν» σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου και στη συνέχεια επιστρέφουν (πολλές φορές μέσω της Αττικής Οδού) στην «έδρα» τους.

Την ίδια ώρα, οι άντρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν καταρτίσει λίστες με σκληρούς κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Στόχος τους είναι να εξετάσουν που βρίσκονται αυτή την περίοδο τα άτομα αυτά και εάν έχουν «ενεργοποιηθεί» εκ νέου, μέσω της συμμετοχής τους σε κάποια εγκληματική οργάνωση. Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για να «σαρωθεί» η περιοχή όπου έγινε η επίθεση.

Με τον τρόπο αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί θα διαπιστώσουν εάν την ώρα της ληστείας υπήρχαν ενεργοποιημένα κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν ανήκουν σε κατοίκους της περιοχής.

Το Τμήμα Διαρρηκτών έχει ανασύρει ταυτόχρονα φακέλους παλιότερων επιθέσεων, με τις οποίες θα μπορούσαν να συνδέονται οι δολοφόνοι της 20χρονης. Χαρακτηριστικά εξετάζονται βίαιες επιθέσεις με στόχο ιδιοκτήτες σπιτιών στη βορειοανατολική Αττική. Ήδη οι αστυνομικοί έχουν περιγραφή για έναν «κοντό άντρα» που έδειξε απάνθρωπη αγριότητα απέναντι στην 20χρονη φοιτήτρια και μητέρα του μωρού, μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Οι αστυνομικοί εκφράζουν την αισιοδοξία ότι το έγκλημα «αργά ή γρήγορα» θα εξιχνιαστεί. Η αισιοδοξία τους πηγάζει, όπως λένε αστυνομικές πηγές, από το γεγονός ότι οι δράστες έμειναν για τουλάχιστον 30-45 λεπτά μέσα στο σπίτι, κινούμενοι σχεδόν σε όλους τους χώρους. Αυτό, σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι είναι σεσημασμένοι, αυξάνει -κατά τους αστυνομικούς- τις πιθανότητες να άφησαν πίσω τους είτε δακτυλικά αποτυπώματα είτε γενετικό υλικό. Έτσι, στα εγκληματολογικά εργαστήρια υπάρχουν, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, αυξημένες πιθανότητες ταυτοποίησής τους.

«Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί «στοίχημα» για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν είναι τυχαίο που με κοινή υπουργική απόφαση οι κακοποιοί επικηρύχθηκαν με ποσό ύψους 300.000 ευρώ. Οι Αρχές ποντάρουν ότι κάποιος που γνωρίζει τη δράση τους μπορεί να μιλήσει στην ΕΛ.ΑΣ. με κίνητρο το χρηματικό ποσό.

Ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης φοιτήτριας και μητέρας του παιδιού του, έδωσε πολύωρη κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιγράφοντας όλα όσα έζησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι υπέδειξε στους δράστες που βρίσκονταν περίπου 15.000 ευρώ στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης, περιέγραψε ότι είδε τρία άτομα με κουκούλες. Ο ένας ήταν πιο κοντός από τους άλλους και πιο βίαιος. Ήταν αυτός που βασάνισε και δολοφόνησε την 20χρονη, χρησιμοποιώντας ρούχα για να τη δέσει πισθάγκωνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εξετάσει κατά πόσο οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Ο 32χρονος πιλότος είχε αγοράσει πρόσφατα ένα οικόπεδο που ήθελε να αξιοποιήσει. Η αγοραπωλησία είχε γίνει και έτσι ο 33χρονος δε θα μπορούσε να έχει στο σπίτι του μετρητά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί, όμως, θα εξετάσουν κατά πόσο μπορεί οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία, έστω και εάν αυτή ήταν λανθασμένη.

Οι ληστές επέμεναν στις ερωτήσεις τους για το που βρίσκονται μετρητά, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι πίστευαν ότι στο σπίτι βρίσκονται περισσότερα χρήματα από τα περίπου 15.000 ευρώ που αφαίρεσαν. Η Αστυνομία θα εξετάσει κατά πόσο η συμμορία των τουλάχιστον τριών ληστών είχε με κάποιο τρόπο πληροφόρηση για τη ζωή του ζευγαριού.

Ο 32χρονος πιλότος ήταν αυτός που ειδοποίησε την Αστυνομία, όταν κατάφερε να λυθεί από τα σχοινιά με τα οποία τον είχαν δέσει οι δράστες πάνω σε μία καρέκλα. Ο 32χρονος κάλεσε την Αστυνομία αφού πρώτα είδε τη γυναίκα του νεκρή και το μωρό του να κλαίει μέσα στην κούνια του στη σοφίτα της μεζονέτας. Ο πιλότος φέρεται να είπε στους αστυνομικός ότι «είδα τρία άτομα με κουκούλες. Απ’ ότι άκουσα μιλούσαν ελληνικά. Έψαχναν για μετρητά και κοσμήματα. Φώναζαν και απειλούσαν. Εμένα με δέσανε και με έβαλαν δίπλα στο κρεβάτι. Και στα χέρια και στα πόδια».

Η αγριότητα που επέδειξαν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είναι άτομα σεσημασμένα, τα στοιχεία των οποίων ενδεχομένως υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. με αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σαρώνουν τον τόπο του εγκλήματος για να εντοπίσουν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταυτοποίηση των δραστών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά