ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυφάδα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανήλικοι λήστευαν μαθητές και το «διαφήμιζαν» στα social media

Γλυφάδα - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ανήλικοι λήστευαν μαθητές και το «διαφήμιζαν» στα social media

Φωτογραφίες με δεσμίδες χαρτονομισμάτων στα χέρια, κουκούλες full face, ρόπαλα και όπλα (χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν είναι αληθινά) αναρτούσαν στα social media τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων που λήστευε μαθητές στις περιοχές της Ηλιούπολης και της Γλυφάδας.

Τα προφίλ των δραστών μπήκαν στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής που εξάρθρωσε τη συμμορία και εξιχνίασε πέντε περιπτώσεις ληστειών.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει μερικές από τις φωτογραφίες που εξετάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη της συμμορίας έκαναν «επίδειξη» των κλοπιμαίων τους στα social media.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μετά από επιχείρηση που έκαναν στην περιοχή του Βύρωνα τρία άτομα, ηλικίας 14, 16 και 19 ετών, ενώ σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από τα τέλη του Απριλίου του 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία, που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Σε μία περίπτωση χτύπησαν με γροθιά στο λαιμό 13χρονο, τον οποίο έριξαν στο έδαφος, έξω από τον αθλητικό χώρο «Χαλικάκι» στην Ηλιούπολη, για να του αρπάξουν κινητό τηλέφωνο αξίας 300 ευρώ.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης, οι ανήλικοι κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματα τους, τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης που κινούνταν και αυτοί πεζή.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Δείτε φωτογραφίες των ανήλικων στην gallery:

Χαρακτηριστικό της θρασύτητας της συμμορίας, ήταν το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο με τις ληστείες και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 5 ληστείες σε βάρος 9 ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία 16 Ιουνίου: Νέα απόφαση από Ηλεκτρικό και Τραμ - Θα κινηθούν μέχρι τις 10:00 το πρωί