ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παραδόθηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» για τη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Παραδόθηκε η 27χρονη «τσιλιαδόρος» για τη δολοφονία της συζύγου Κορφιάτη

Στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου παραδόθηκε η 27χρονη, η οποία καταζητούνταν για την υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Η 27χρονη εμφανίστηκε αυτοβούλως στις 16.30, απόγευμα Τρίτης, ενώπιων των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να επέβαινε σε ένα μαύρο smart με φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα στις πινακίδες. Όπως διαπιστώθηκε από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων του νησιού, η οδηγός του συγκεκριμένου αυτοκινήτου συναντήθηκε με τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας και κινήθηκαν προς την κεντρική οδό Λαγανά, με κατεύθυνση προς την περιοχή Αγ. Σώστη, στον τόπο του δηλαδή του εγκλήματος.

Ο οδηγός της μηχανής μάλιστα είχε περασμένα από το κράνος του ακουστικά, προκειμένου να επικοινωνεί με τους συνεργούς του και να ενημερώνονται για τις κινήσεις του επιχειρηματία και της συζύγου του.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb, θέμα χρόνου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των Αρχών και ο 44χρονος εφοπλιστής, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Ο γνωστός εφοπλιστής εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση του 39χρονου που φέρεται ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Ο 39χρονος, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, εργάζεται για 21 χρόνια στην εφοπλιστική οικογένεια, καθώς είναι μέλος του προσωπικού ασφαλείας.

Ο 44χρονος εφοπλιστής προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εμφανιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα ενώπιον των ελληνικών Αρχών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Η εμπλοκή του προέκυψε λόγω του γεγονότος ότι το σκάφος που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους οι δράστες της επίθεσης στη Ζάκυνθο ανήκε στον ίδιο. Ο εφοπλιστής από την πλευρά του αρνείται τα πάντα. Αρκετό καιρό πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε κληθεί από τους αστυνομικούς για κατάθεση.

Όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή του σκάφους του στην υπόθεση, η απάντησή του ήταν ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Σχετικά με τον σωματοφύλακά του ανέφερε ότι είχε μιλήσει μαζί του τηλεφωνικά στις 7 Ιουνίου 2020 (δύο ημέρες πριν τη δολοφονία) και πιθανότατα του είχε πει ότι βρισκόταν εκτός Αττικής, ενώ τον είδε ξανά από κοντά στις 10 Ιουνίου 2020, όταν πήγε στα γραφεία της εταιρίας του στο κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά στη μετάβασή του εφοπλιστή στη Ζάκυνθο στις 7 Ιουνίου 2020, ανέφερε ότι πήγε μέχρι την Κυλλήνη με αυτοκίνητο που ανήκει στη μητέρα του. Εκεί παρέλαβε το φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του, το οποίο μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα με γερανοφόρο όχημα από το χώρο στάθμευσης σκαφών όπου φυλασσόταν, με μέριμνα του σωματοφύλακά του, ο οποίος εργάζεται για τον ίδιο και την εταιρία του.

Αφού ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος τον βοήθησε να ρίξουν το σκάφος στη θάλασσα ακολούθως πήγε με αυτό στο Βασιλικό Ζακύνθου, όπου συναντήθηκε με άτομο που ήθελε να αγοράσει το σκάφος. Μετά από μία μικρή βόλτα που έκαναν με το σκάφος με σκοπό να το τεστάρει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, ο τελευταίος άφησε τον εφοπλιστή στο λιμάνι της Κυλλήνης από όπου τελικά επέστρεψε στην Αθήνα με το αυτοκίνητο.

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του εφοπλιστή και του 39χρονου σωματοφύλακά του που κρίθηκε προφυλακιστέος, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι θα υποβάλει μήνυση κατά του μάρτυρα που «έδειξε» τους δράστες αλλά και των αστυνομικών που «διατύπωσαν το διαβιβαστικό, αφού θεωρούν ότι ο μάρτυρας αυτός λέει την αλήθεια».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το δικηγορικό γραφείο του γνωστού δικηγόρου:

«Επί 5 ώρες απολογήθηκε ο εντολέας μας Α.Π., ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Κλουτσινιώτη Χριστίνας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του αείμνηστου Κορφιάτη Διονύσιου.

Όλη η δικογραφία και το σύνολο των κατηγοριών εις βάρος όλων των κατηγορουμένων βασίζεται, κατά την προσωπική μου άποψη και κατά την άποψη των συνόλου των συνεργατών μου, με τους οποίους μελετήσαμε και χειριστήκαμε αυτή τη δικογραφία των χιλιάδων σελίδων, στη μαρτυρική κατάθεση ενός κατασκευασμένου από την αστυνομία αναξιόπιστου μάρτυρα, με βαρύ ποινικό παρελθόν, ο οποίος, αν είναι αλήθεια αυτά που κατέθεσε και βάσει των οποίων διατυπώθηκαν όλες οι κατηγορίες, θα έπρεπε ήδη να είναι συγκατηγορούμενος τουλάχιστον ως συνεργός.

Αντί η αστυνομία και η ασκήσασα την ποινική δίωξη Εισαγγελέας να τον μεταχειριστούν ως κοινό εγκληματία, όπως απ' το περιεχόμενο της καταθέσεώς του αποδεικνύεται, την οποία κατάθεσή του θεωρούν αληθινή, γι' αυτό άλλωστε και συνέλαβαν όλους τους κατηγορουμένους, τον κατέστησαν παρανόμως μάρτυρα κατηγορίας, διαπράττοντας το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας εις βάρος των κατηγορουμένων.

Η υπεράσπισή μας τη Δευτέρα, τον μεν κατασκευασμένο μάρτυρα θα τον μηνύσει για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταθέσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως, τους δε αστυνομικούς που διατύπωσαν το διαβιβαστικό, θα τους μηνύσει για το κακούργημα της καταχρήσεως εξουσίας και το πλημμέλημα της παραβάσεως καθήκοντος, αφού θεωρούν ότι ο μάρτυρας αυτός λέει την αλήθεια.

Αποτέλεσμα αυτής της μηνύσεως είναι, εφόσον βεβαίως διορθωθεί αυτή η παρανομία και καταστεί κατηγορούμενος ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος ομολογεί μόνος του στην κατάθεσή του τη συμμετοχή του, ότι αυτομάτως πρέπει να εξαφανιστεί από τη δικογραφία η μαρτυρική του κατάθεση, αφού εκ του νόμου δεν μπορεί να είναι μάρτυρας το πρόσωπο, το οποίο είναι κατηγορούμενος, και αυτομάτως χωρίς αυτό το αποδεικτικό στοιχείο η δικογραφία απομένει χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, αφού το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο είναι αυτή η κατάθεση.

Σεβόμεθα τη σημερινή κρίση της κας Ανακρίτριας και της κας Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, αλλά το υπερασπιστικό μας καθήκον μάς επιβάλλει στα πλαίσια της δίκαιης δίκης να προβούμε σε αυτή την επιβεβλημένη για το συμφέρον του κατηγορουμένου διαδικαστική πράξη.

Είναι αδιανόητο η αστυνομία να μετατρέπει από μάρτυρα της υποθέσεως κατηγορούμενο τον παγκοσμίου φήμης εφοπλιστή Μ.Λ., ο οποίος δεν γνωρίζει κανέναν άλλον εκ των κατηγορουμένων, εκτός του υπαλλήλου του, και δεν γνωρίζει ούτε καν εξ ακοής τα θύματα, και να αναβαθμίζει σε μάρτυρα, ματαιώνοντας τη δίωξή του, έναν επικίνδυνο κακοποιό, μόνο και μόνο γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν δράστες σε μια πολύκροτη δολοφονία με ένα εκ των θυμάτων τον αείμνηστο Κορφιάτη να έχει κατά τη διαδρομή της ζωής του πάρα πολλούς και επικίνδυνους εχθρούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Να γίνεται η δεύτερη δόση του AstraZeneca εκτός αν υπάρχει διαφορετική ιατρική οδηγία