ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
In Τime

Γλυκά Νερά: Μετά την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν στο newsbomb τη συμπεριφορά που πρόδωσε τον 33χρονο πιλότο, τις κρίσιμες στιγμές που ακολούθησαν μόλις οι αστυνομικοί ανέβηκαν στη σοφίτα της μεζονέτας και αντίκρισαν εκείνον δεμένο και την άτυχη κοπέλα νεκρή πάνω στο διπλό κρεβάτι.

Οι αστυνομικοί είχαν μπροστά τους έναν άντρα, ο οποίος φερόταν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται- αλλοπρόσαλλα.

Ενώ ακόμα η σύζυγός του ήταν δίπλα του νεκρή στο κρεβάτι τηλεφωνούσε επίμονα στον προϊστάμενο του στη δουλειά για να τον ειδοποιήσει ότι δεν θα μπορέσει να πετάξει με το ελικόπτερο το πρωί και να μεταφέρει την πελάτισσα με την οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού.

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν ότι τηλεφώνησε τουλάχιστον τέσσερις φορές στη δουλειά του, χωρίς αρχικά να παίρνει απάντηση λόγω του προχωρημένου της ώρας. Κάποια στιγμή ο προϊστάμενος του απάντησε και τότε του είπε με ψυχραιμία, που δεν ταίριαζε σε καμία περίπτωση στην περίσταση, ότι η γυναίκα του είναι νεκρή και ότι θα πρέπει να μεταφέρει κάποιος άλλος συνάδελφός του την πελάτισσα. Η επιμονή του να τηλεφωνήσει στη δουλειά του ενώ δίπλα του ήταν δολοφονημένη η 20χρονη Καρολάιν προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς. Μάλιστα, ζήτησε από αστυνομικό το τηλέφωνό του, καθώς το δικό του ήταν ήδη «αντικείμενο έρευνας».

Αυτό όμως δεν ήταν το μόνο στοιχείο αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς. Ο πιλότος φέρεται να είπε κάποια στιγμή σε αστυνομικό που βρισκόταν στη μεζονέτα ότι δεν είχε τσακωθεί με τη σύζυγό του. Η αναφορά του προκάλεσε επίσης εντύπωση στους αστυνομικούς, καθώς κανείς δεν τον είχε ρωτήσει κάτι σχετικό που θα μπορούσε να προκαλέσει μία τέτοια απάντηση.

Επίσης, απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι ο 33χρονος βρέθηκε δεμένος, ωστόσο όχι τόσο σφιχτά που να δικαιολογείται το δέσιμό του από κάποιο άλλο άτομο. Συν τοις άλλοις είχε στο κεφάλι μία μονωτική ταινία, η οποία ήταν τυλιγμένη με παράξενο τρόπο, ενώ δεν του έκλεινε το στόμα.

Οι αστυνομικοί έβαλαν από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των ερευνών τον 33χρονο πιλότο, χωρίς να διαρρέουν τίποτα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι που διαπιστώθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ότι η εφαρμογή που είχε εγκαταστήσει στο κινητό του τηλέφωνο (fitness application) έδειχνε ότι περπατούσε μέσα στη μεζονέτα την ώρα που –σύμφωνα με την κατάθεσή του- βρισκόταν φιμωμένος και δεμένος. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η κάρτα μνήμης στο καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του σπιτιού είχε αφαιρεθεί νωρίτερα από την ώρα που είχε δηλωθεί η «ληστεία». Τέλος, το βιομετρικό ρολόι του θύματος έδειξε ότι οι παλμοί της 20χρονης σταμάτησαν σε διαφορετική ώρα από εκείνη που έγινε η δολοφονία (κατά δήλωση του 33χρονου).

Τελικά ο πιλότος –ύστερα από μία κατάθεση οχτώ ωρών- ομολόγησε ότι εκείνος διέπραξε τη δολοφονία. Ο 33χρονος κατέθεσε ότι τσακωνόταν συχνά με την Καρολάιν και ότι εκείνη ήθελε να πάρουν διαζύγιο. Υποστήριξε ότι δεν είχε οργανώσει τη δολοφονία της και ότι σκηνοθέτησε τη ληστεία για να καλύψει τα ίχνη του.

Συγκεκριμένα φέρεται να κατέθεσε στους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών:

«Ήταν νωρίς το βράδυ όταν τσακωθήκαμε. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τσακωνόμασταν. Ήθελε να χωρίσουμε. Μου είπε να φύγω από το κρεβάτι. Εγώ της απάντησα και τότε την είδα να πετάει το μωρό στην κούνια του. Μου είπε ξανά να φύγω και τότε θόλωσα. Άρχισε να φωνάζει και τότε πήρα ένα μαξιλάρι , πήγα από πάνω της και της έκλεισα το στόμα με το μαξιλάρι και τα χέρια μου. Μετά κατάλαβα ότι την είχα σκοτώσει. Δεν το είχα σχεδιάσει». Στην ερώτηση εάν είχε κάποιον ή κάποιους συνεργούς η απάντηση ήταν αρνητική.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό ο 32χρονος πιλότος