ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντέγραψε τον Chris Watts

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αντέγραψε τον Chris Watts
InTime, AP Images

Γλυκά Νερά: Ο τρόπος που ο 33χρονος πιλότος «σκηνοθέτησε» το τέλειο – κατ’ αυτόν – έγκλημα και προσπάθησε να αποκρύψει τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν, από τον ίδιο έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την υπόθεση του Chris Watts η οποία το 2018 είχε συγκλονίσει όλο τον πλανήτη.

Επί 37 ημέρες, ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος θεωρούσε ότι έχει «κοροϊδέψει» τις αρχές, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της κοινής γνώμης, εμφανίζοντας εαυτόν ως θύμα. Ως έναν άνθρωπο που είδε τρεις στυγερούς εγκληματίες να εισβάλουν στο σπίτι του, να δολοφονούν την 20χρονη σύζυγό του, να απειλούν το 11 μηνών βρέφος τους με όπλο και να δένουν τον ίδιο πριν αποχωρήσουν με τη λεία τους.

Το γεγονός ότι η συμπεριφορά του, για τους γνωρίζοντες και για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που ανέλαβαν την υπόθεση, ήταν προβληματική και κίνησε υποψίες, φέρνει στη μνήμη όλων την υπόθεση με δράστη τον Chris Watts που συγκλόνισε τον πλανήτη το 2018.

Τα κοινά χαρακτηριστικά είναι αρκετά, σε σημείο που να μπορεί να πει κανείς ότι ο Αναγνωστόπουλος αντέγραψε τον Αμερικανό δολοφόνο. Ίσως όχι στον απόλυτο βαθμό, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά σημεία τα οποία είναι ολόιδια και βάζουν σε σκέψεις όσους κάνουν τον παραλληλισμό των υποθέσεων.

Η υπόθεση Chris Watts

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 2018, η πόλη Frederick του Colorado γέμισε με αφίσες που έγραφαν με μεγάλα γράμματα «Αγνοούνται», για την 34χρονη Shanan Watts και τις δυο κόρες της, την Bella 4 ετών και τη Celeste 3 ετών. Την προηγούμενη ημέρα, η Shanan είχε επιστρέψει στο σπίτι της από επαγγελματικό ταξίδι, όπου η φίλη, γειτόνισσα και συνάδελφος την άφησε στην πόρτα με την Shanan να έχει καταγραφεί από την κάμερα ασφαλείας να μπαίνει στο σπίτι.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, η Shanan είχε ραντεβού στον γυναικολόγο αλλά δεν εμφανίστηκε. Μέχρι το μεσημέρι δεν απαντούσε σε κλήσεις και μηνύματα της Nicole, η οποία ανησύχησε. Αφού πήγε μέχρι το σπίτι και κανείς δεν απάντησε στα χτυπήματα του κουδουνιού, κάλεσε την αστυνομία. Οι αρχές τηλεφώνησαν στον Chris Watts ενημερώνοντας και ζητώντας την άδεια για να μπουν στο σπίτι για έλεγχο.

Ο ίδιος έδωσε τη συγκατάθεσή του και μάλιστα ενημέρωσε πως θα έφτανε στο σημείο για να ανοίξει και το γκαράζ. Ο έλεγχος δεν έδειξε τίποτα ύποπτο. Στις 7:00 η αστυνομία κάλεσε τον Chris Watts, ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί ο Τύπος και τα κανάλια κι αρχίζει η αφισοκόλληση με τα πρόσωπα των τριών αγνοούμενων, της μητέρας και των δυο κοριτσιών.

Ο Chris Watts δίνει συνέντευξη στο τοπικό κανάλι και ζητά από τη γυναίκα του και τις κόρες του να γυρίσουν ή σε όποιον τις πήρε να τις φέρει πίσω. Ο τρόπος που μιλά, οι κινήσεις του σώματος και ο λόγος που χρησιμοποιεί, τον «προδίδουν». Κάθε πρότασή του ξεκινάει με το «εγώ».

Δεν φαίνεται να έχει καμία αγωνία για τα αγαπημένα του πρόσωπα, δεν αναφέρει πουθενά τις λέξεις «οικογένεια» ή «εμείς» και την ίδια στιγμή η Αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει έρευνες για τον ίδιο, το επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον του, για να φτάσει στη διαλεύκανση του εγκλήματος.

Οι ομοιότητες με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Σημειώνεται ότι ο Chris Watts και η σύζυγός του, Shanan, ήταν σε διάσταση και το προηγούμενο βράδυ είχαν έναν ένθερμο διάλογο για το επικείμενο διαζύγιο.

Όπως συνέβη και στην περίπτωση της Καρολάιν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, που είχαν κι αυτοί έναν έντονο καυγά με την 20χρονη να ξεκαθαρίζει πως θέλει να φύγει από το σπίτι μαζί με το βρέφος.

Ο τρόπος που μίλησε ο Αναγνωστόπουλος στους δημοσιογράφους, εκείνη την ίδια ημέρα του φονικού, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον Αμερικανό μακελάρη. Στο πρόσωπό του φαινόταν μια αδιανόητη ψυχραιμία, δεν έδειξε να έχει αίσθημα λύπης ή θυμού για τους δολοφόνους, και το μόνο που αρκέστηκε να πει ήταν ότι η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της και θα βρει «τα παιδιά αυτά»

Έθαψε τη γυναίκα στο εργοτάξιο, έριξε τα παιδιά σε δεξαμενή

Όσο η αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» τη ζωή του Chris Watts, τον είχε αφήσει να πιστεύει ότι δεν τον υποπτεύεται. Όπως έγινε, σε μεγάλο βαθμό, και στην περίπτωση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Όταν στο εργοτάξιο όπου δούλευε, ένα drone ανακάλυψε ένα κομμάτι εδάφους με φρεσκοσκαμμένο χώμα, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Στον αυτοσχέδιο τάφο βρίσκεται νεκρή, τυλιγμένη με ένα σεντόνι, η Shanan.

Ο Chris Watts εντοπίζεται από την τοπική αστυνομία, που σε συνεργασία με το FBI τον περνάει από ανιχνευτή ψεύδους. Η πράκτορας που τον εξετάζει κάνει υποδειγματική ανάκριση. Τον βοηθά να χαλαρώσει τόσο, όπου στο τέλος ο Watts ομολογεί αρχικά τον στραγγαλισμό της γυναίκας του. Αρχικά λέει ψέματα, ότι το έκανε όταν είδε σε μόνιτορ ενδοσυνεννόησης να προσπαθεί να πνίξει τα παιδιά τους. Εν τέλει, ομολογεί ότι έχει πετάξει τα παιδιά σε δυο δεξαμενές πετρελαίου στο εργοτάξιο, δίνοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Όπως συνέβη στις καταθέσεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που εξήγησε λεπτομερώς το πώς σκότωσε την Καρολάιν, τι έκανε με το βρέφος και πώς το έβαλε δίπλα της για να «στήσει» την υποτιθέμενη ληστεία και να απομακρύνει από πάνω του τις υποψίες…

Η ερωμένη και η καταδίκη

Στην περίπτωση του Chris Watts εμφανίστηκε ένα τρίτο πρόσωπο. Η επί δυο μήνες ερωμένη του, η οποία θεωρούσε πως ο Chris Watts θα χώριζε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και θα ήταν πια μαζί της. Η ίδια όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις κάλεσε την αστυνομία και κατέθεσε αυτοβούλως, για να αποδειχθεί πως δεν θεωρήθηκε ποτέ ύποπτη εμπλοκής στις δολοφονίες. Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών δεν έχει αποδειχθεί καμία εμπλοκή τρίτου προσώπου, για την ώρα, καθώς και ο ίδιος ο δολοφόνος κατά την ομολογία του υποστήριξε πως δεν είχε συνεργό και τα έκανε όλα μόνος του.

Μετά την απαγγελία εννέα κατηγοριών σε βάρος του από τον εισαγγελέα, ο Chris Watts δήλωσε ένοχος για να αποφύγει τη θανατική ποινή. Αποφασίστηκε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ο εισαγγελέας διερωτήθηκε δημόσια «γιατί δεν πήρε διαζύγιο, γιατί να δολοφονήσει τόσους ανθρώπους;».

Στην περίπτωση Αναγνωστόπουλου η απόφαση της δικαιοσύνης θα γίνει γνωστή μελλοντικά. Την Παρασκευή ο δολοφόνος της Καρολάιν πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα κι έπειτα του ανακριτή, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης (22.06) στις 10:00 και να τεθεί πια, στη διάθεση της δικαιοσύνης…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.