ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γλυκά Νερά: Τα «άγνωστα» στοιχεία που πέρασαν απαρατήρητα - Πού ήταν το μωρό την ώρα της δολοφονίας

Γλυκά Νερά: Τα «άγνωστα» στοιχεία που πέρασαν απαρατήρητα - Πού ήταν το μωρό την ώρα της δολοφονίας
INTIME

Άγνωστες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται από αστυνομικές πηγές στο Νewsbomb.gr για το έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν και καθ’ ομολογία δράστη τον 33χρονο σύζυγό της.

Πρόκειται για στοιχεία που πέρασαν «απαρατήρητα», ωστόσο, έχουν τη δική τους σημασία.

1) Ο 33χρονος πιλότος είχε ισχυριστεί ότι οι υποτιθέμενοι ληστές έκλεψαν κοσμήματα από τη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά. Πράγματι διαπιστώθηκε ότι από το σπίτι έλειπαν κοσμήματα. Τι απέγιναν, όμως, αυτά τα κοσμήματα από τη στιγμή που δεν υπήρχαν ληστές; Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 33χρονος δράστης πήρε ο ίδιος τα κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι, τα τοποθέτησε σε ένα σακουλάκι και στη συνέχεια τα έβαλε στο ντεπόζιτο της μοτοσυκλέτας του. Μετά από ημέρες και αφού είχε ήδη καταθέσει στις Αρχές για τη «ληστεία», πήρε τα κοσμήματα από το ντεπόζιτο της μηχανής του και τα πέταξε σε κάδο απορριμμάτων. Με τον τρόπο αυτό ήταν σίγουρος ότι τα εξαφάνισε.

2) Ο 33χρονος πιλότος είχε ισχυριστεί ότι οι υποτιθέμενοι ληστές άρπαξαν από το σπίτι περίπου 15.000 ευρώ, που βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Υπήρχαν πράγματι αυτά τα χρήματα στο σπίτι και εάν ναι τι απέγιναν; Αστυνομικές πηγές απαντούν ότι από την έρευνα προκύπτει ότι τα 15.000 ευρώ δεν υπήρξαν ποτέ και ήταν απλά μία ακόμα «ψηφίδα» στο σενάριο που έφτιαξε ο δράστης για να παραπλανήσει τις Αρχές.

3) Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι η δολοφονία έγινε από τους «ληστές» μπροστά στο μωρό, ενώ οι αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι βρήκαν το παιδί πάνω στη νεκρή μητέρα του στη σοφίτα (χώρος όπου έγινε το έγκλημα). Ισχύει, ωστόσο, αυτή η εκδοχή; Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τη στιγμή της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν το μωρό δεν βρισκόταν στο χώρο της σοφίτας. Το μωρό βρισκόταν στο σαλόνι της μεζονέτας σε άλλο όροφο. Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο 33χρονος πιλότος αρχικά δολοφόνησε τη σύζυγό του στη σοφίτα (ενώ το μωρό ήταν στο σαλόνι) και στη συνέχεια κατέβηκε, πήρε το μωρό και το μετέφερε στη σοφίτα, όπου το έβαλε δίπλα στο πτώμα της μητέρας του. Στη συνέχεια, περίμενε να κοιμηθεί το μωρό και όταν βεβαιώθηκε ότι κοιμήθηκε, τότε άρχισε να δένεται για να πείσει τους αστυνομικούς (τους οποίους κάλεσε στη συνέχεια) ότι έπεσε θύμα ληστείας. Η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ουσιαστικά ανέτρεψε την αρχική υπόθεση, η οποία βασιζόταν στα λεγόμενα του πιλότου, σύμφωνα με την οποία η δολοφονία της 20χρονης έγινε μπροστά στο μωρό. Όταν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ανέβηκαν στη σοφίτα είδαν ένα «σκηνοθετημένο» έγκλημα, αφού ο 33χρονος δράστης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ως «μέρος της σκηνοθεσίας» ακόμα και το ίδιο του το παιδί.

Η Καρολάιν ήταν αποφασισμένη για διαζύγιο

Σε εφιάλτη είχε μετατραπεί η σχέση της 20χρονης Καρολάιν με τον 33χρονο σύζυγό της, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της.

Μία σχέση από την οποία η άτυχη κοπέλα ήθελε διακαώς να δραπετεύσει. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών γνώριζαν για τη ρήξη που είχε επέλθει στη σχέση του ζευγαριού, καθώς είχαν διαβάσει το ημερολόγιο της 20χρονης.

Από τα γραφόμενά της εκεί ήταν σαφές ότι ήθελε εδώ και καιρό να πάρει διαζύγιο και ότι δεν είχε ήδη προχωρήσει σε αυτό το βήμα γιατί θεωρούσε ότι αυτό θα έκανε κακό στο παιδί. Ωστόσο, από τις σημειώσεις προκύπτει ότι η Καρολάιν ήταν πια αποφασισμένη να χωρίσει και να πάει να μείνει μόνη της σε άλλο σπίτι.

Ίσως αυτό να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Ο 33χρονος πιλότος φαίνεται ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή, ακόμα και μετά την ομολογία του, προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στη σύζυγό του.

Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι αυτό έκανε και κατά τη συνάντηση που είχε –μετά την ομολογία του- με δύο ψυχολόγους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο 33χρονος επέμενε ότι η 20χρονη είχε γίνει επιθετική, ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι κάποιες φορές έφτανε στο σημείο να τον χτυπάει.

Το «μεγάλο κόλπο» της ΕΛ.ΑΣ. με το ελικόπτερο

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι έχουν να κάνουν με έναν ευφυή άνθρωπο. Παράλληλα όμως ήξεραν ότι το σενάριο που έπλασε είχε κενά.

Έτσι, έστησαν το «μεγάλο κόλπο». Τι ήταν αυτό; Η καλοστημένη επιχείρηση που στήθηκε την περασμένη Πέμπτη. Στόχος της Αστυνομίας ήταν να «ταρακουνηθεί» ο 33χρονος, να φοβηθεί ότι η ώρα της σύλληψης πλησιάζει και να μην επαναλάβει στην κατάθεσή του όλα όσα έλεγε στις προηγούμενες καταθέσεις του. Σύμμαχος των αστυνομικών ήταν τα νέα στοιχεία που είχαν προκύψει από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων.

Μέρος του σχεδίου ήταν το ελικόπτερο, το οποίο έφτασε «εκκωφαντικά» στην Αλόννησο, δημιουργώντας την αίσθηση στον 33χρονο ότι «οι αστυνομικοί γνωρίζουν», «ο χρόνος του τελείωσε» και ότι «όλα έχουν τελειώσει». Μέρος του σχεδίου ήταν και οι διαρροές στα ΜΜΕ ότι «έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση».

Ο 33χρονος καθ’ ομολογία δράστης μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ ως μάρτυρας, ωστόσο, ήξερε καλά ότι στην ουσία εξεταζόταν ως ύποπτος.

Το κλίμα ωστόσο που τεχνητά δημιουργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. για να «ταρακουνήσει» τον 33χρονο πιλότο δεν θα ήταν αρκετό για να ομολογήσει ο δράστης, εάν δεν συνοδευόταν από αδιάσειστα στοιχεία που «στρίμωξαν» στον… τοίχο. Η ομολογία του δράστη πάντως ήταν το μεγάλο στοίχημα που είχαν βάλει οι αστυνομικοί με τον εαυτό τους. Στοίχημα το οποίο κέρδισαν...

Το χρονικό του εγκλήματος

Οι αστυνομικοί αποκρυπτογράφησαν το χρονικό της δολοφονίας. Από την έρευνα και την κατάθεση του πιλότου προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

  • 00.00 η Καρολάιν έφυγε από το σαλόνι και πήγε στη σοφίτα
  • 0:25 έστειλε μήνυμα στον πιλότο, και τον αποκαλούσε ανόητο
  • 00:30 από τις κάμερες φαίνεται ο πιλότος ξαπλωμένος στο καναπέ του σαλονιού να κρατάει αγκαλιά το μωρό
  • 1:30 ο πιλότος βγάζει την κάρτα μνήμης από το καταγραφικό
  • 04.00 τα ξημερώματα ο 33χρονος ανεβαίνει στη σοφίτα
  • 04.11 δολοφονείται η Καρολάιν
  • 4.20 σκοτώνει το σκύλο
  • 06.16 ο πιλότος τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση

Η απολογία του πιλότου

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ο 33χρονος ανέφερε:

«Μια μεγάλη συγγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. "Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω", έλεγε και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει στη σοφίτα και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει. Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.