ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη 60χρονος μουσικός για κατοχή υλικού - σοκ παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη 60χρονος μουσικός για κατοχή υλικού - σοκ παιδικής πορνογραφίας
pixabay

Στην κατοχή του βρέθηκαν εκατοντάδες βίντεο παιδικής πορνογραφίας. 

Ένας 60χρονος μουσικός συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή εκατοντάδων βίντεο παιδικής πορνογραφίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 60χρονος είχε στην κατοχή του πολλούς σκληρούς δίσκους, οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου εισέβαλαν οι αστυνομικοί παρουσία Εισαγγελέα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο μουσικός είχε ανταλλάξει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής υλικό παιδικής πορνογραφίας με ανήλικο κορίτσι. Η ανταλλαγή του υλικού με τη μαθήτρια ταυτοποιήθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι σκληροί δίσκοι που κατασχέθηκαν είναι ξεκάθαρο για τους αστυνομικούς ότι είναι δικοί του. Τα βίντεο τα κατέβαζε από το διαδίκτυο και τα αποθήκευε σε αυτούς. Ο 60χρονος είναι μουσικός, ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Πριν οι αστυνομικοί του περάσουν χειροπέδες στο σπίτι του, είχε λάβει χώρα ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα, μέσω της οποίας βρέθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Δικογραφία και σε βάρος 20χρονου φοιτητή - Εκβίαζε ανήλικες μαθήτριες

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη δικογραφία για παιδική πορνογραφία. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος ενός 20χρονου φοιτητή από την Αθήνα, ο οποίος μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, είχε προσεγγίσει δύο ανήλικες μαθήτριες και αφού απέσπασε ευαίσθητες φωτογραφίες τους, τις απείλησε ότι εάν δεν του αποστείλουν επιπλέον υλικό θα το διαμοιράσει σε γνωστά τους άτομα αλλά και ιστοσελίδες.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική παραγγελία, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε έρευνα στο σπίτι του.

Για τον φοιτητή προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Σεμεδο: Τι αναφέρει η μητέρα της 17χρονης- Το μήνυμα στο Instagram του Σεμέδο και τα βίντεο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πληγούν

Σχολεία-Γκάλοπ: Συμφωνείτε με τo να μένουν ανοικτά τα τμήματα μέχρι να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών;