ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πώς παραδόθηκε ο πρώην σύντροφος της 42χρονης που βρέθηκε τσιμεντωμένη: O δικηγόρος του στο Newsbomb

Πώς παραδόθηκε ο πρώην σύντροφος της 42χρονης που βρέθηκε τσιμεντωμένη: O δικηγόρος του στο Newsbomb

Στα χέρια των ολλανδικών Αρχών βρίσκεται ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είχε εξαφανιστεί λίγο αφότου εξαφανίστηκε η 42χρονη, που εντοπίστηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία.

  

Στους αστυνομικούς του ολλανδικού αεροδρομίου στο Αϊντχόφεν παραδόθηκε ο 39χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 42χρονης, Μόνικα Γκιούς, σύμφωνα με το δικηγόρο Βασίλη Νουλεζα.

Όπως δηλώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Νουλεζας, «ο 39χρονος παραδόθηκε στους αστυνομικούς του αεροδρομίου κατόπιν δικής μου υπόδειξης. Εκεί βρισκόταν μαζί με την εγκυμονούσα σύντροφό του. Παραδόθηκε στο αεροδρόμιο διότι βρέθηκε εκεί για να συνοδέψει τη σύντροφό του, η οποία είχε προγραμματισμένη πτήση για Βουκουρέστι. Ο 39χρονος ζει το τελευταίο διάστημα στο Αϊντχόφεν».

Προφορική ενημέρωση για την παράδοση και σύλληψη του 39χρονου Ρουμάνου στην Ολλανδία είχαν πριν από λίγο οι ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε προφορικά για τη σοβαρή αυτή εξέλιξη και θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες η καταχώρηση της σύλληψης στο διεθνές σύστημα SIRENE. Το επόμενο βήμα είναι να κινηθεί η διαδικασία για την έκδοση του 39χρονου στη χώρα μας, όπου αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς βρέθηκε στα χέρια των ολλανδικών Αρχών ο 39χρονος Ρουμάνος

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για τη δολοφονία της 42χρονης, Μόνικα Γκιούς, που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία.

Η εξέλιξη αυτή είχε διαφανεί από νωρίς, καθώς ο δικηγόρος του Βασίλης Νούλεζας είπε ότι ο Ρουμάνος πελάτης του αναμένεται να παραδοθεί.

Όπως είπε ο ίδιος θα παραιτηθεί του δικαιώματος προσφυγής κατά της έκδοσης του στην Ελλάδα και θα ζητήσει να μεταφερθεί ενώπιον των ελληνικών διωκτικών αρχών αφού τακτοποιήσει εκκρεμότητες που αφορούν στην νυν σύντροφό του η οποία ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το παιδί τους, κάτι που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (17/09)

Όπως υποστηρίζει ο κ. Νούλεζας ο καταζητούμενος Ρουμάνος, δεν κρύβεται, δεν τον έχει επισήμως κανείς ενημερώσει ότι θεωρείται ύποπτος τέλεσης δολοφονίας ενώ έμαθε την τραγική κατάληξη της 42χρονη συντρόφου του από την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.

Η δήλωση του Ρουμάνου για την υπόθεση της Μόνικα Γκιους

«Έφυγα στην Ρουμανία λόγω της σοβαρής ασθενείας της μητέρας μου. Θα απολογηθώ για την κατηγορία που άδικα μου αποδίδεται και θα αποδείξω την αθωότητα μου. Θα απαντήσω για όλα στην Δικαιοσύνη. Θα αποδείξω την αθωότητα μου. Ότι δεν είμαι ο δράστης του φριχτού εγκλήματος αυτού. Δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να σκοτώσω. Για την εξαφάνιση και θάνατο της πρώην συντρόφου μου έμαθα από την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη. Δεν μπορώ ακόμη να το συνειδητοποιήσω. Λυπήθηκα πολύ είμαι συγκλονισμένος».

Το χρονικό της δολοφονίας της Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία

Η γυναίκα που εντοπίστηκε τσιμεντωμένη σε σπίτι στην Κυπαρισσία ήταν σε εμβρυακή στάση στο πλάι και χωρίς ίχνος ρούχων ή υποδημάτων βρέθηκε στον αυτοσχέδιο τάφο που έφτιαξε ο δολοφόνος της, μόλις μισό μέτρο από το έδαφος. Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA μετά τα δείγματα που έδωσε ο γιός της έδειξαν ότιπρόκειται για την 42χρονη Μόνικα Γκιους

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της που έφυγε από τη χώρα μετά την εξαφάνισή της.

Η 42χρονη εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο και αφού μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση.

Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη ο 39χρονος Ρουμάνος πήγε αρχές Φεβρουαρίου σε μάντρα οικοδομικών υλικών της περιοχής της Κυπαρισσίας και αγόρασε τσιμέντο και άμμο «για να χτίσει», όπως είχε πει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραδόθηκε ο 39χρονος πρώην σύντροφος της 42χρονης που βρέθηκε τσιμεντωμένη στην Κυπαρισσία

Καταγγελία μητέρας 19χρονης: Η κόρη μου υπέστη σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι