ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Λ. Αλεξάνδρας: Καρέ - καρέ η ένοπλη επίθεση σε βάρος του 32χρονου

Βίντεο ντοκουμέντο από τη Λ. Αλεξάνδρας: Καρέ - καρέ η ένοπλη επίθεση σε βάρος του 32χρονου

Βίντεο ντοκουμέντο από την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στην Λ.Αλεξάνδρας, κατά διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε ένας 32χρονος φέρνει στο «φως» το Newsbomb.gr.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει το Newsbomb.gr φαίνονται τα όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης σε βάρος του 32χρονου στις 9 Σεπτεμβρίου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο βίντεο διάρκειας 57 δευτερολέπτων αποτυπώνεται ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος μια καφετέριας στην οποία κάθονται ήρεμοι κάποιοι θαμώνες της, μέχρι τη στιγμή που ακούγονται οι πυροβολισμοί.

Μία γυναίκα με το παιδί της τρέχουν να σωθούν και μπαίνουν στην καφετέρια, ενώ κάποιοι από τους θαμώνες βγαίνουν στο δρόμο για να δουν τι έχει συμβεί.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του Newsbomb.gr:

«Ενδο-οπαδική» κόντρα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Σε «ενδο-οπαδική» κόντρα ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο για τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν έξω από φαρμακείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με θύμα οπαδό του ΠΑΟ.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο Νewsbomb.gr ότι από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων δεν προκύπτει το κίνητρο της συμπλοκής, ωστόσο, από την «κεντρική εικόνα» που έχει η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό προκύπτει ως πιθανότερη εκδοχή για το κίνητρο η «ενδο-οπαδική» κόντρα. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τέσσερις δράστες και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί λίγες ημέρες πριν τη συμπλοκή στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, με αφορμή οπαδικά θέματα.

Πάντως, το κίνητρο για τους πυροβολισμούς αναφέρεται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ. με μία σχετική επιφύλαξη, καθώς κανείς δεν είναι βέβαιος για το κατά πόσο μπορεί να υπήρχαν και βαθύτερα αίτια για τη συμπλοκή. Στελέχη της Ασφάλειας εκφράζουν την εκτίμηση ότι οι δράστες δεν έστησαν ενέδρα στο θύμα με σκοπό να τον πυροβολήσουν. Εκτιμούν ότι τον σταμάτησαν έξω από το φαρμακείο για να τον χτυπήσουν ή να τον εκφοβίσουν. Ωστόσο, το συμβάν πήρε άλλη τροπή, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δράστες να βγάλει όπλο και να πυροβολήσει.

Η επίθεση είχε λάβει χώρα την 9η Σεπτεμβρίου, με την Αστυνομία να εκδίδει σήμερα Τετάρτη επίσημη ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Εκβιαστών. Οι συλλήψεις έγιναν χθες Τρίτη σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπρόσθετα, κατά την αναλυτική διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη Ελλήνων, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την σύλληψη τους οι τρεις Έλληνες, αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ’ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού που έφερε χωρίς όμως να το καταφέρει.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 3 πιστόλια με 3 γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, 2 μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, 5 κινητά τηλέφωνα, καθώς και 2 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής. Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Πέθανε από κορονοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα - Η προφητική ατάκα που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πίτμπουλ δάγκωσε 6χρονο στην κοιλιά - Κρύβεται για να γλιτώσει το αυτόφωρο ο δειλός ιδιοκτήτης