ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Αστυνομικός κύκλωμα πλαστές ταυτότητες
Και «άρωμα γυναίκας» είχε το κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες και συμμετοχή αστυνομικών που εξαρθρώθηκε από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ

Και «άρωμα γυναίκας» είχε το κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες και συμμετοχή αστυνομικών που εξαρθρώθηκε από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ που αποκάλυψαν το κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες που εξέδιδαν αστυνομικοί για αλλοδαπούς και εγκληματίες τα κέρδη του οποίου υπολογίζονται σε 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην υπόθεση για την ώρα εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί, οχτώ εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Κοβμικό ρόλο στο κύκλωμα με εμπλοκή πέντε αστυνμικών τμημάτων, είχε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος ήταν και διοικητής ΑΤ στη δυτική Αττική και διατηρούσε χρηματοκιβώτιο με 320.000 ευρώ, χρήματα που είχε αποκομίσει από την παράνομη δραστηριότητα του κυκλώματος.

Εκτός από τον αξιωματικό στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με πληροφορίες και η σύζυγός του η οποία υπηρετούσε στο γραφείο έκδοσης ταυτοτήτων του ΑΤ στο ίδιο τμήμα στο οποίο διοικητής ήταν ο επίορκος αξιωματικός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομικός είναι και μέλος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων δυτικής Αττικής με σποραδικές εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να μιλήσει για τα αιτήματα και τα θέματα των αστυνομικών της ΕΛΑΣ.

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς

Βάση της έρευνας που αποκάλυψε το κύκλωμα ήταν ένας κλειστός φάκελος που έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων από ανώνυμο αποστολέα.

Το «βαθύ λαρύγγι» παρέδωσε έναν «θησαυρό» πληροφοριών, τον οποίο κλήθηκαν να διασταυρώσουν και να αποδείξουν οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας. Η επιστολή του αγνώστου περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία των 8.000 σελίδων και αναφέρει:

«Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα Τμήματα της Αθήνας αλλά και στην επαρχία.

Η ταρίφα για κάθε ταυτότητα ή διαβατήριο πάει από 30 έως 35 χιλιάρικα. Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π… (σ.σ. εκδιδόμενες γυναίκες). Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, στριπτιτζούδες... Το καλύτερο όμως είναι και οι ταυτότητες που βγάζουν σε μπροστινούς σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους. Όλοι αυτοί πλησιάζουν την ‘ομάδα’ για να αγοράσουν γνήσια χαρτιά με «καθαρό όνομα» για να κινούνται ελεύθερα ή για να φύγουν στο εξωτερικό.

Η δουλειά έχει ως εξής: Ο πελάτης αρχικά συνήθως μιλάει με τον… για το τι θέλει , ταυτότητα, διαβατήριο ή και δίπλωμα οδήγησης και συμφωνούν για την τιμή. Αρχικά δίνει μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα λεφτά στο τέλος, αφού πάρει τα χαρτιά.

Το τελευταίο διάστημα, σε κάποιες ταυτότητες, βάζουν ψεύτικους μάρτυρες, δηλαδή άγνωστους ανθρώπους που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ μπροστά τους, με σκοπό να γλιτώσουν έναν ακόμη ενδιάμεσο… (…)

Φυσικά και ο κάθε αστυνόμος που εμπλέκεται ξέρει τι γίνεται και παίρνει τα ποσοστά του αλλά πιστεύει ότι και να προκύψει το οτιδήποτε και να ακυρωθεί η ταυτότητα πάλι θα τη βγάλει καθαρή γιατί ο ταυτοτητάς φαίνεται ότι έκανε κανονικά τη δουλειά του και θα το ρίξει στην κορόιδα ότι τάχα δεν κατάλαβε και τέτοια. Ψέματα. Υπάρχουν αστείες περιπτώσεις που Αλβανοί 30 και 35 ετών πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον ‘πατέρα’ τους που είναι γύφτος. Μιλάμε για γελοία πράγματα και άμα δείτε τα πρόσωπα θα καταλάβετε ότι ο αστυνόμος που έβγαλε τέτοια ταυτότητα τα πήρε σίγουρα (…)

Κάπου το Νοέμβριο του 2018 είχαν βγάλει ταυτότητα σε μία… με ρωσικά στοιχεία που ήταν παντρεμένη με έναν Τούρκο με πολλά λεφτά και η ταυτότητα πήγε 40 χιλιάρικα. Ο Τούρκος είχε εταιρίες στα κατεχόμενα στην Κύπρο και λένε ότι κρύβεται γιατί τον κυνηγάνε οι Τούρκοι γιατί έφαγε λεφτά. (…)

Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους βγήκε μία ταυτότητα με το όνομα… και πήγε 150 χιλιάρικα (…)

Ο… είχε μπει μάρτυρας σε ταυτότητα για Ινδό που τον είχε για κηπουρό στο εξοχικό του. (…)

Οι υπάλληλοι στους Δήμους κάνουν τις μούφα εγγραφές στα δημοτολόγια. Μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ότι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα.

Γι’ αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο. Μετά είναι εύκολο να βγάλουν οι άλλοι την ταυτότητα αφού οι αστυνόμοι όταν κάνουν έλεγχο, τα στοιχεία είναι περασμένα κανονικά στα πιστοποιητικά και δε φαίνεται τίποτα παράνομο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Απίστευτα πράγματα: Η Σακελλαροπούλου είπε σε παιδιά δημοτικού για αρκουδάκια που δεν έχουν φύλο

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα