ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οι ληστείες στη δυτική Αττική και οι συλλήψεις για 0,2 γραμμάρια κάνναβης

Οι ληστείες στη δυτική Αττική και οι συλλήψεις για 0,2 γραμμάρια κάνναβης
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων στη δυτική Αττική.
ΙΝΤΙΜΕ

Τρεις ληστείες μέσα σε λίγες ώρες με θύματα τέσσερις πολίτες σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Μενίδι.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, στη δυτική Αττική το πρόβλημα της εγκληματικότητας είναι οξυμένο και έτσι το «βάρος» της ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να πέσει στις συμμορίες που διαπράττουν διαρρήξεις, ληστείες, κλοπές οχημάτων και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Προβληματισμό, πάντως, προκαλεί ότι την ώρα που έγιναν οι διαδοχικές ληστείες αστυνομικοί απασχολούνταν στη δυτική Αττική με συλλήψεις ατόμων που κατείχαν πολύ μικρές ποσότητες ναρκωτικών. Το αποτέλεσμα ήταν ότι χρειάστηκαν τρεις ώρες για τη διεκπεραίωση του αυτοφώρου, με τους μάχιμους αστυνομικούς να «αποσύρονται» από το μέτωπο της πάταξης της σκληρής εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα απασχολήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για τη σύλληψη δύο νεαρών, 21 και 23 ετών, που πέρασαν αυτόφωρο για κατοχή 0,2 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης. Επικεφαλής της έρευνας για τις συλλήψεις των νεαρών ήταν αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος συμμετείχε στον έλεγχο.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων στη δυτική Αττική. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «οι συλλήψεις σωστά έγιναν για τα ναρκωτικά αλλά δεν μπορεί να αφήνεις τους ληστές να επιτίθενται σε πολίτες για να συλλάβεις άτομα που κατείχαν ουσίες για προσωπική χρήση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ζήτημα για το αδιάβλητο της διαδικασίας θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Ποιες περιοχές θα πληγούν

Σερέτης σε Newsbomb.gr: ΕΔΕ για τον χαμό της 14χρονης στη Λαμία –«Σεβόμαστε την μνήμη του κοριτσιού»