ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν
Το ιστορικό της «σύγκρουσης»
INTIME

Ο ξυλοδαρμός καθηγητή μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο του ιδρύματος της οδού Πατησίων, έφερε στην επιφάνεια τον «πόλεμο» μεταξύ δύο καθηγητών –του θύματος και πρώην συνεταίρου του- που απασχολεί επί χρόνια τις δικαστικές Αρχές.

Οι δύο καθηγητές ήταν συνέταιροι σε εταιρία στο Βουκουρέστι, μέχρι που το Φεβρουάριο του 2016 ο Α.Δ. (θύμα της επίθεσης στην ΑΣΟΕΕ) αποχώρησε και οι δρόμοι τους χώρισαν. Το «διαζύγιό» τους, ωστόσο, μόνο «βελούδινο» δεν ήταν.

Το ιστορικό της «σύγκρουσης» περιγράφεται σε διάφορα δικόγραφα και μηνύσεις. Ο καθηγητής Α.Δ. κατηγορείται από τον συνάδελφο του και πρώην συνεταίρο του, Π.Δ., για τοκογλυφία και εκβιασμό, ενώ ο καθηγητής Α.Δ. κάνει λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του από τον Π.Δ. που έχει εξαπατήσει πολλούς επενδυτές και που για αντιπερισπασμό στρέφεται νομικά εναντίον των αντιδίκων του.

Ο Π.Δ. είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο του 2018 μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τοκογλυφία, εκβίαση, απόπειρα απάτης και εγκληματική οργάνωση σε βάρος του Α.Δ., μίας γυναίκας και δύο αντρών.

Στη μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται:

«Από το 2006 άρχισε με προτροπή του Α.Δ. κάποια τοποθέτηση σε αγορά μετοχών του Χρηματιστηρίου Βουκουρεστίου, μέσω της εταιρίας… την οποία ελέγχω και στη συνέχεια άρχισε μία δανειακή σχέση τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε εταιρίες.

Ο Α.Δ. ήταν ο βασικός συνεταίρος μου και ουσιαστικά ο άνθρωπος που διεύθυνε όλο το λειτουργικό κομμάτι των επιχειρήσεων, τόσο στον τομέα των ακινήτων, τον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας, τον τομέα των φωτοβολταικών και των χρηματιστηριακών, γεγονός που αποδεικνύεται από χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που έχω στη διάθεσή μου.

Ο Α.Δ. με είχε πείσει ότι χειρίζεται όλες τις οικονομικές υποθέσεις της οικογένειας της… (σ.σ. αναφέρεται όνομα γυναίκας που επίσης μηνύει ο Π.Δ.). Μάλιστα το επιδείκνυε με διάφορους τρόπους προωθώντας μου ηλεκτρονική αλληλογραφία που είχε μαζί της.

Καθόλο το χρονικό διάστημα της επαγγελματικής μας σχέσης το σύνολο των ποσών που απέδιδα στον Α.Δ. για να παραδοθούν στην κυρία… ενόσω με διαβεβαίωνε ότι τα παρέδιδε και μου ζητούσε συνεχώς νέα τελικώς έκπληκτος διαπίστωσα ότι δεν τα απέδιδε.

Η κυρία… εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση του 2008 η οποία μου δημιούργησε ασφυκτικά προβλήματα ρευστότητας, δάνειζε χρήματα, ζητούσε μέσω του Α.Δ. υπερβολικές και τοκογλυφικές αποδόσεις. Ο δανεισμός αυτός γινόταν είτε απευθείας σε εμένα και μέσω του Α.Δ. είτε σε εταιρίες είτε κεκαλυμμένα αγοράζοντας ποσοστά σε εταιρίες.

Για την πληρωμή των αποδόσεων ο Α.Δ. με πίεζε διαρκώς και αφόρητα όλα τα χρόνια – γεγονός που αποδεικνύεται από αρκετές δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία αναφέρεται στην οικογένεια της… την οποία αποκαλούσε «κορμάρα».

Στην κυρία… επιστρέφονταν χρήματα είτε με τη μορφή μετρητών, είτε μέσω εμβασμάτων.

Συνολικά η κυρία… είχε λάβει το ποσό 4.445.000 ευρώ και 99.431 δολάρια ΗΠΑ έως τις 12 Μαΐου του 2016, ενώ μέχρι τις αρχές του 2017 έλαβε και επιπλέον το ποσό των 800.000 ευρώ για το τίμημα της πώλησης μετοχών της εταιρίας…, καθώς και το ποσό των 214.206 ευρώ έως και σήεμρα.

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Α.Δ. αποχώρησε από τις εταιρίες μας και συνεχίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα του ως συνεταίρος με την κυρία… στην εταιρία… Όταν αποχώρησε από τις εταιρίες και εκβιάζοντας με εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι η κυρία… θα ζητήσει επιστροφή των χρημάτων της, αντιλαμβανόμενη ότι ο Α.Δ. έχει αποχωρήσει, ζητάει ανανέωση των συμβάσεων με νέα υψηλότατα επιτόκια, τα οποία αποδεικνύονται στο ηλεκτρονικό του μήνυμα που εστάλη το Μάρτιο του 2016.

Υπό το άγχος του εκβιασμού και του φόβου της οικονομικής κατάρρευσης αναγκάστηκα και εγώ και οι εταιρείες να υπογράψουν τις σχετικές συμβάσεις.

Οι αγορές των μετοχών που κατείχε η κυρία… στις εταιρίες μου ήταν και αυτή ένας κεκαλυμμένος τρόπος τοκογλυφίας. Συγκεκριμένα ο Α.Δ. πούλησε στον κύριο… τις μετοχές του και η κυρία… πούλησε σε τρεις ημέρες. Αυτό αποδεικνύει κατάφορα τόσο το σχεδιασμό του Α.Δ. όσο και την τοκογλυφική δράση της κυρίας…

Επίσης εκβιάζοντας περαιτέρω ο Α.Δ. πιέζοντας με περαιτέρω ζήτησε στην επόμενη διετία το ποσό των 465.000 ευρώ επιπλέον για τον εαυτό του, ακόμη δε και την πληρωμή των φόρων του, ως αποζημίωση για δύο χρόνια εργασίας. Να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό μου το ζήτησε να καταβάλλεται σε μετρητά και όχι μέσω κάποιας εταιρίας η οποία θα το έγγραφε σαν δαπάνη.

Ο Α.Δ. έκανε αποκλειστικά όλες τις οικονομικού περιεχομένου συζητήσεις με την… και της παρουσίαζε οτιδήποτε σχετικό με επιχειρηματικό και επενδυτικό περιεχόμενο. Αποτελούσε δε το διαμεσολαβητή μεταξύ της οικογένειας της… και εμού όπου συστηματικά πίεζε τον… για να του αποσπά τεράστια ποσά διαρκώς ως αποδόσεις επί των προσωπικών του δανείων και δρούσε εμφανώς υπέρ των συμφερόντων της κυρίας…».

«Ψεύδη και συκοφαντίες»

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου και πρώην συνεταίρος του μηνυτή του, ο οποίος έγινε στόχος κουκουλοφόρων προ ημερών στο αμφιθέατρο της πρώην ΑΣΟΕΕ, κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες σε βάρος του.

Σε δήλωσή του υποστηρίζει:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή εγκληματική επίθεση εις βάρος μου η οποία εκδηλώθηκε σε πανεπιστημιακό αμφιθέατρο την ώρα της διδασκαλίας, άρχισαν να διαδίδονται για το πρόσωπό μου κάθε λογής φήμες και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα: Υπήρξα στόχος προκλητικής εγκληματικής επίθεσης. Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές με τις οποίες και συνεργάζομαι.

Πράγματι έχω διαφορές οικονομικού περιεχομένου με Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης, μου οφείλει από παλαιότερη μεταξύ μας συνεργασία σημαντικό ποσό. Ο ίδιος έχει τεθεί από το Πανεπιστήμιο σε αναστολή στο πλαίσιο ποινικών και πειθαρχικών ερευνών. Εις βάρος του ιδίου προσώπου εκκρεμούν καταγγελίες τουλάχιστον 25 πρώην επενδυτών του, οι οποίοι τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές ο αντίδικος έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο ή έχει ήδη καταδικαστεί για απάτη. Στο πλαίσιο αυτό ο αντίδικός μου, σε αντιπερισπασμό, έχει υποβάλει κατ’ εμού, όπως και κατά πολλών επενδυτών τους οποίους εξαπάτησε, μήνυση για εκβίαση και τοκογλυφία. Για το σκέλος της εκβιάσεως έχω απολογηθεί ενώπιον Τακτικής Ανακρίτριας και έχω αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως και Ανακρίτριας. Το σκέλος της τοκογλυφίας έχει χωρισθεί και εκκρεμεί ενώπιον της ποινικής Δικαιοσύνης.

Ο αντίδικός μου, απολογούμενος για πειθαρχικά παραπτώματα ενώπιον του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επενόησε και ισχυρίσθηκε για μένα, εντελώς αορίστως και πέντε έτη μετά το δήθεν «περιστατικό», ότι έχω τελέσει το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής. Για την υπόθεση αυτή διετάχθη προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν έχει περατωθεί ακόμη. Επισημαίνω ότι ουδεμία καταγγελία έχει υποβληθεί εις βάρος μου από οποιονδήποτε ανήλικο, από οποιουσδήποτε γονείς ή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με γνώση της υποθέσεως. Επίσης δεν υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό μέσο από το οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν έστω και ενδείξεις τελέσεως της πράξεως αυτής. Πρόκειται για ψευδέστατη και αήθη επινόηση του αντιδίκου μου.

Δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω την πλευρά του αντιδίκου μου και να ξεκινήσω τηλεδίκες μαζί του. Είμαι της γνώμης ότι οι διαφορές πρέπει να επιλύονται από τα Δικαστήρια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ: Η «κορμάρα», το «διαζύγιο» και τα ποσά που ζαλίζουν

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη τη χώρα - Πιθανά τα χιόνια στην Αττική

Σχολεία: Χωρίς νέο self test οι μαθητές τη Δευτέρα (17/1) – Οι αλλαγές στη δήλωση