ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποιοι είναι οι ληστές με τα ρούχα της ΕΛΑΣ και τα «λαστιχένια» χέρια - Ετοίμαζαν «χτύπημα;»

Ποιοι είναι οι ληστές με τα ρούχα της ΕΛΑΣ και τα «λαστιχένια» χέρια - Ετοίμαζαν «χτύπημα;»
Η ΕΛΑΣ ερευνά εξονυχιστικά την υπόθεση με τη συμμορία που «ξηλώθηκε» στο Μενίδι
ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ ερευνά εξονυχιστικά την υπόθεση με τη συμμορία που «ξηλώθηκε» στο Μενίδι

Στο «μικροσκόπιο» της Ασφάλειας έχει μπει η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που διέθετε Καλάσνικοφ, αστυνομικό ρουχισμό, λαστιχένιες μάσκες προσώπου, ακόμα και λαστιχένια γάντια.

Η «έδρα» των μελών της συμμορίας ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένα υπόγειο πάρκινγκ στο Μενίδι. Εκεί βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό κάποιων εκ των τεσσάρων συλληφθέντων (ηλικίας 25,39,40 και 42 ετών).

Το 2010 ένας εξ αυτών φέρεται να είχε συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στον Βόλο. Το Δεκέμβριο του 2016 άλλο μέλος της συμμορίας φέρεται να είχε συμμετοχή στη ληστεία στα κεντρικά γραφεία της βιομηχανίας αλλαντικών ΥΦΑΝΤΗΣ στην περιοχή της Κηφισιάς. Παρελθόν είχε και ο 25χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί ως μέλος συμμορίας που ανατίναζε ΑΤΜ.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν:

  • μία κλοπή αυτοκινήτου,
  • μία κλοπή μοτοσυκλέτας και
  • μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Μαγνησίας.

Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται, όπως λένε αστυνομικές πηγές, για την ταυτοποίηση και άλλων εγκληματικών πράξεων (εάν βέβαια υπάρχουν).

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις Έλληνες (εκ των οποίων δύο γεννημένοι στο Καζακστάν) και κατάσχεσαν σε κλειστό χώρο στάθμευσης στο Μενίδι (που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο φύλαξης) δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια, περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων, μάσκες, αστυνομικός ρουχισμός, «λαστιχένια χέρια» και κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλα, φυσίγγια, μαχαίρια, χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, εξαρτήματα αυτοκινήτων και 4 οχήματα μελών της οργάνωσης

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για το «ξήλωμα» της συμμορίας έλαβε χώρα το πρωί της 14ης Ιανουαρίου 2022 στο Μενίδι και στα Άνω Λιόσια. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις αρχές είναι ότι οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αστυνομικό ρουχισμό. Οι αστυνομικοί εκφράζουν φόβους ότι ίσως ετοίμαζαν κάποια καλά οργανωμένη ληστεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές και διέθεταν στην κατοχή τους βαρύ πολεμικό οπλισμό.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, σε προγενέστερο χρόνο, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στο Μενίδι, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο φύλαξης και είχε ενοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και εξοπλισμός.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Ξάνθη: Μεγάλη φωτιά σε καπναποθήκες στο κέντρο της πόλης

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του «περίεργου» ήχου στα Μετέωρα

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα