ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Βιασμός ανήλικης από ιερέα: Από την εξομολόγηση στην κακοποίηση μέσα στην εκκλησία

βιασμός ιερέας ανήλικη
Ο 37χρονος κατηγορείται ότι βίασε το κορίτσι μέσα στον ιερό ναό.
Newsbomb.gr / Facebook

Το ενδεχόμενο να έχουν πέσει θύματα βιασμού από τον ιερέα και άλλες κοπέλες ερευνά η Αστυνομία

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο σπίτι του 37χρονου ιερέα στον Άγιο Παντελεήμονα μπαίνει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν ο κατηγορούμενος είχε ασελγήσει και σε βάρος άλλων ανήλικων κοριτσιών.

«Βρισκόταν υπό φυσική παρακολούθηση για αρκετό καιρό. Υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να το έκανε και με άλλες ανήλικες, ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις. Τίποτα δεν είναι βέβαιο. Η έρευνα συνεχίζεται. Λόγω της ιδιότητάς του ερχόταν σε επαφή με αρκετές ανήλικες», εξηγεί στο newsbomb.gr αστυνομικοί πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Στην κατοχή του 37χρονου, πατέρα τριών παιδιών, βρέθηκε και ένα usb, το οποίο έχει μεταφερθεί για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Ο ιερέας εκτός από βιασμό κατηγορείται και για πορνογραφία. Και αυτό διότι από την εξέταση ψηφιακών πειστηρίων διαπιστώθηκε ότι αντάλλασε φωτογραφίες -μέσω γνωστής διαδικτυακής εφαρμογής- με πορνογραφικό περιεχόμενο με ανήλικη. Μάλιστα, φαίνεται ότι έστελνε φωτογραφίες με τα γεννητικά του όργανα.

Η εξομολόγηση και οι βιασμοί

Ο 37χρονος ιερουργούσε σε ναό στα Κάτω Πατήσια. Φέρεται να γνώρισε το άτυχο κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού στο κατηχητικό.

Το παιδί είχε πάει από τα τέλη του 2019 στην εκκλησία μαζί με συγγενικό του πρόσωπο που γνώριζε και εμπιστευόταν τον ιερέα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άρχισε κάποια στιγμή να πηγαίνει κατηχητικό και τότε ο ιερέας έβρισκε την ευκαιρία να το απομονώνει και να ασελγεί σε βάρος του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιθέσεις σε βάρος της ανήλικης διήρκεσαν για περίπου έξι μήνες, από τα τέλη του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020. Το κορίτσι σήμερα είναι 17 ετών και τότε ήταν 15 ετών.

Ο 37χρονος ιερέας, πατέρας τριών παιδιών, ήταν πνευματικός του κοριτσιού. Αυτό εκμεταλλεύτηκε για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και να βρίσκει ευκαιρία να είναι μόνος του μαζί του. Οι βιασμοί φέρονται να έλαβαν χώρα εντός του ιερού ναού.

Το τέλος της δράσης του ήρθε όταν κάποια στιγμή ήταν εμφανής η αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού, με αποκορύφωμα μία ημέρα που λιποθύμησε όταν αντίκρισε τον ιερέα. Έτσι οι γονείς και συγγενείς του παιδιού άρχισαν να το ρωτούν τι συμβαίνει, γιατί είναι φοβισμένο, μέχρι που το κορίτσι μίλησε. Ήταν πια φανερό ότι το παιδί λιποθυμούσε από φόβο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον-2: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Βιασμός από ιερέα: Το κορίτσι τον έβλεπε και λιποθυμούσε από φόβο στο κατηχητικό

Έξαλλη η Ματίνα Παγώνη με την Ανθή Βούλγαρη που την κέρασε κόλλυβα – «Θα σηκωθώ να φύγω»

Survivor Spoiler 22/1: Το γράμμα της Μυριέλλας στον Κατσαούνη και οι τρεις νέοι παίκτες