ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε συμμορία απατεώνων που υποδυόταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ

Εξαρθρώθηκε συμμορία απατεώνων που υποδυόταν τους τεχνικούς της ΔΕΗ
INTIME

Ο ένας εκ των δυο δραστών παραμένει ασύλληπτος - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στην εξάρθρωση συμμορίας απατεώνων προχώρησε η Αστυνομία, με τους δυο άνδρες να υποδύονται τους τεχνικούς Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποκομίζοντας μεγάλα ποσά από τα θύματά τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικών Διατάξεων της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, κατηγορούμενων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω προφασιζόμενοι υπαλλήλους Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας, προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα και τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους προκειμένου να εξακριβώσουν υποτιθέμενη βλάβη στην ηλεκτρική εγκατάσταση. Στη συνέχεια, ο ένας κατηγορούμενος οδηγούσε τους παθόντες στο χώρο της κουζίνας όπου τους απασχολούσε, ενώ ο έτερος ερευνούσε τους χώρους της οικίας, χωρίς να γίνεται αντιληπτός από τους παθόντες και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις κλοπών με την ανωτέρω μεθοδολογία, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν να υπερβαίνει τις 220.000 ευρώ.

Πρόκειται για τον συλληφθέντα:

1. ΚΑΜΠΕΡΗ Απόστολο του Αντωνίου και της Γιαννούλας, γεννηθέντα την 5-5-1966 στη Λαμία,

Και τον μη συλληφθέντα:

2. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Αθανάσιο του Γεωργίου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα την 3-12-1983 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τις σχετικές Εισαγγελικές Διατάξεις, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις καθώς και για τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 18-7-2022, σύμφωνα με τις Εισαγγελικές Διατάξεις. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Στα λευκά Κυκλάδες, Κρήτη και Εύβοια - Τι λένε οι δήμαρχοι των νησιών

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Πατούλης στο Newsbomb: Η κακοκαιρία κλείνει τα σχολεία - Το απόγευμα οι ανακοίνωσεις

Survivor Spoiler: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για τον «Θεό του πολέμου» Άρη Σοϊλέδη - Ποιος του επιτέθηκε

Τσικνοπέμπτη 2022: Πότε «πέφτει» φέτος - Πότε είναι η Καθαρά Δευτέρα