ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κολωνός: Η σκληρή ομάδα του σχολείου, το bullying και η ομερτά

Κολωνός: Η σκληρή ομάδα του σχολείου, το bullying και η ομερτά

Κολωνός: Μία σκληρή ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Σεπολίων, όπου φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης που έβαλε τέλος στη ζωή του, φαίνεται ότι δημιουργούσε επανειλημμένα προβλήματα στη σχολική κοινότητα.

Μεταξύ άλλων είχε επιτεθεί -σύμφωνα με συγγενή παιδιού που δεν επιθυμεί να δημοσιευτεί το όνομά της- στο παρελθόν σε μαθητή, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα και στη συνέχεια φέρεται να απειλήθηκε για να μη μιλήσει στις Αρχές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν «εικόνα» για ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά, χωρίς, ωστόσο, να συνδέονται με την αυτοκτονία του ανήλικου.

Στο Γυμνάσιο του Μάκη ήταν γνωστό ότι ανήλικοι που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο είχαν επιτεθεί στον 14χρονο για να του κλέψουν το κινητό του τηλέφωνο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, μόλις την περασμένη Τρίτη μαθητές του ίδιου Γυμνασίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για επίθεση σε μαθητές Γυμνασίου του Παγκρατίου στο άλσος Βεΐκου, όπου είχαν πάει σχολική εκδρομή.

Μάλιστα ο ένας εξ αυτών φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να απείλησε τα θύματα. Αίσθηση προκαλεί ότι οι δράστες δεν... πτοήθηκαν ούτε από την παρουσία καθηγητών αλλά ούτε από το γεγονός ότι υπήρχαν μάρτυρες.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 24ωρα ότι κάποιοι μαθητές προσπαθούν να αναγκάσουν συμμαθητές τους να μη μιλήσουν για τα περιστατικά bullying που έγιναν κατά το παρελθόν εκτός σχολείου και υπέπεσαν στην αντίληψή τους.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της αυτοκτονίας του 14χρονου, έχει ήδη σχηματίσει εικόνα για την προβληματική κατάσταση που επικρατούσε στο Γυμνάσιο του παιδιού.

Χθες Πέμπτη ελήφθησαν νέες καταθέσεις από συμμαθήτριες και συμμαθητές από το στενό κύκλο του Μάκη, ενώ ήδη έχουν καταθέσει ο πατέρας και ο αδερφός του.

«Η απόδειξη των αιτιών μίας αυτοκτονίας είναι μία εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη υπόθεση. Ενδέχεται μάλιστα, εάν δεν βρεθούν απτά στοιχεία, να μη μπορέσεις ποτέ να είσαι σίγουρος για τα αίτια του απονενοημένου διαβήματος. Και αυτό διότι τα αίτια μπορεί να είναι πολυπαραγοντικής φύσης. Να μην οφείλεται δηλαδή η αυτοκτονία σε έναν μόνο λόγο. Σε πρώτη φάση σχηματίζεται το προφίλ του 14χρονου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση του κινητού του τηλεφώνου», λένε αστυνομικές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτονία 14χρονου-Υπουργείο Παιδείας: «Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση»

Κολωνός: Μητέρα συμμαθητή του 14χρονου Μάκη καταγγέλλει - «Ο διευθυντής του σχολείου γνωρίζει»