ΚΥΠΡΟΣ

«Πολυεκατομμυριούχος» φυλακισμένος στην Κύπρο πουλούσε έρωτα σε 51χρονη

«Πολυεκατομμυριούχος» φυλακισμένος στην Κύπρο πουλούσε έρωτα σε 51χρονη
Ο άγνωστος άντρας της συστήθηκε ως πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με το όνομα Michael Anderson

Θύμα απάτης από «φυλακισμένο» στην Κύπρο έπεσε Βρετανίδα, η οποία του έστειλε £9,000.

Σύμφωνα με τη DailyMail πρόκειται για την 51χρονη Sunita Brittain από το Doncaster, η οποία εξαπατήθηκε από έναν άντρα που γνώρισε στην εφαρμογή γνωριμιών του Facebook τον προηγούμενο Ιανουάριο. Ο άγνωστος άντρας της συστήθηκε ως πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας με το όνομα Michael Anderson.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διαδικτυακή γνωριμία τους της εξομολογήθηκε τον έρωτά του, ενώ της είπε ότι ήθελε να μείνουν μαζί.

Αλλά «μυστηριωδώς» δεν ήθελε να μιλήσουν μέσω βιντεοκλήσης ούτε να συναντηθούν από κοντά.

Όπως συνέβη με τον απατεώνα του Tinder, ο λεγόμενος «Anderson» έπεισε την 51χρονη να μεταφέρει £9,000, ισχυριζόμενος ότι τον είχαν συλλάβει κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην Κύπρο λόγω κάποιων νομικών μπελάδων που αντιμετώπιζε.

Η Sunita παραδέχεται ότι δεν έλαβε υπόψη τα προειδοποιητικά σημάδια επειδή ήταν ερωτευμένη. Έστειλε στον «Anderson» χιλιάδες μηνύματα ενώ ένιωθε μοναξιά και ευάλωτη μετά από έναν γάμο της χωρίς αγάπη και το διαζύγιο που ακολούθησε.

Αφού προετοίμασε το έδαφος, ο απατεώνας είπε στη Sunita ότι έπρεπε να πάει επειγόντος σε ένα από τα project που είχε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στα κατεχόμενα λόγω ενός ατυχήματος. Τρεις ημέρες μετά τις είπε ότι τον συνέλαβαν και της ζήτησε να του στείλει λεφτά μέσω του δικηγόρου του σε έναν offshore λογαριασμό τράπεζας.

Η 51χρονη στη συνέχεια συνδέθηκε στον ψεύτικο λογαριασμό του στο HorizoGlobal – όπου μπορούσε να δει ότι ο «Anderson» είχε πάνω από 7 εκατομμύρια λίρες στην τράπεζά του.

Της είπε να μεταβιβάσει τρεις ξεχωριστές συναλλαγές στον δικηγόρο του – δύο των 60.000 λιρών και μία των 40.000 λιρών – οι οποίες απορρίφθηκαν. Έτσι αναγκάστηκε να μεταφέρει £9,000 στον λογαριασμό του «δικηγόρου» του απατεώνα.

Η Sunita «ξύπνησε» όταν μια φίλη της υπέδειξε ότι πρόκειται για απάτη. Αφού ενημέρωση τη βρετανική αστυνομία, πάγωσε τους λογαριασμούς τους και πήρε τα χρήματα της πίσω.

Μετά την περιπέτεια της παραδέχεται ότι «ήταν μια απαίσια στιγμή για μένα. Όταν συνειδητοποίησα ότι ήταν απάτη, έγινε κομμάτια. Ήμουν σε κατάσταση υστερίας».