ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η μητέρα του 14χρονου Μάκη - «Δεν ξέραμε για bullying»

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ η μητέρα του 14χρονου Μάκη - «Δεν ξέραμε για bullying»
Το σχολείο του 14χρονου Μάκη.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Κολωνός: Η μητέρα του 14χρονου περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα περισσότερα μπορούσε για το παιδί της.

Κατάθεση στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η μητέρα του 14χρονου Μάκη, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του στα Σεπόλια.

Η μητέρα του παιδιού πέρασε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και προσπάθησε να βάλει σε μία σειρά τις σκέψεις της για να βοηθήσει την έρευνα. Η άτυχη γυναίκα περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα περισσότερα μπορούσε για το παιδί της.

Κάθε λίγα λεπτά η κατάθεση διακοπτόταν, διότι η μητέρα έκλαιγε όσο μιλούσε για το αδικοχαμένο αγόρι της. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για περιστατικά bullying σε βάρος του.

Σήμερα Παρασκευή έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ και ο προπονητής του 14χρονου, ο οποίος γνώριζε καλά το παιδί. Κατά πληροφορίες η εκτίμησή του είναι ότι δύσκολα ο Μάκης θα «λύγιζε» από συμπεριφορές εκφοβισμού, διότι ήταν ένας δυνατός αθλητής και χαρακτήρας.

Χθες έδωσαν κατάθεση και δύο συμμαθήτριες του Μάκη από το στενό φιλικό του κύκλο, ενώ αναμένεται η κατάθεση καθηγήτριας που ήταν κοντά στο παιδί και ενδεχομένως μπορεί να δώσει πολύτιμες πληροφορίες.

Αποκαλύψεις για το bullying που δεχόταν ο 14χρονος

Συγκλονίζει η μαρτυρία συμμαθήτριας του 14χρονου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας. Η νεαρή αποκάλυψε πως ο Μάκης είχε ρωτήσει τον καλύτερό του φίλο, αν αυτοκτονούσε τι θα έκανε… «Ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια. Δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό, απλά ήξερα από τα παιδιά από την τάξη του ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος και είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;».

Γονείς μαθητών υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο σχολείο τα περιστατικά βίας ήταν σχεδόν καθημερινά. «Το σχολείο είναι αδιάφορο, ο διευθυντής είναι αδιάφορος όλα τα χρόνια. Δεν ήταν μόνο αυτή η χρονιά που έχουμε bullying, κάθε χρόνο έχουμε bullying. Ξέρανε και για το Μάκη», ανέφερε μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

«Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση»

Χθες Πέμπτη, το Γυμνάσιο του 14χρονου μαθητή επισκέφθηκε ο γγ του υπ. Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο κ. Κόπτσης δήλωσε ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για να εξεταστεί αν οι καταγγελίες για bullying σε βάρος του 14χρονου ευσταθούν ή όχι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση.

Όσον αναφορά στον διευθυντή του Γυμνασίου ανέφερε ότι στις καθημερινές επικοινωνίες που έχει μαζί του, εκείνος επιμένει ότι δεν είχε δεχθεί ποτέ καταγγελία για bullying σε βάρος του 14χρονου. Ωστόσο ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι αυτό θα διαλευκανθεί από την έρευνα.

Συντετριμμένη η μητέρα του 14χρονου Μάκη

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του 14χρονου Μάκη είπαν το τελευταίο «αντίο» στο νεαρό αγόρι, στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων. Πλήθος κόσμου είχε πάει στο νεκροταφείο κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα.

Όσο για τους γονείς του 14χρονου ήταν συντετριμμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν είναι πια στη ζωή.

Βίντεο ντοκουμέντο από ξυλοδαρμό μαθήτριας στο σχολείο του Μάκη

Εντωμεταξύ, στη δημοσιότητα ήρθε βίντεο - ντοκουμέντο από το σχολείο του 14χρονου Μάκη στο οποίο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός μιας ανήλικης, μαθήτριας από ομάδα κοριτσιών και αγοριών.

Αυτός μάλιστα, σύμφωνα με την μητέρα του κοριτσιού, δεν είναι ο μόνος ξυλοδαρμός που έχει υποστεί η κόρη της, καθώς σε βάρος της, πέρα από τα σχεδόν καθημερινά περιστατικά απειλών και άσκησης ή απειλής άσκησης βίας, υπάρχει ακόμη μια επίθεση με δυνατά χτυπήματα.

Η μητέρα της μαθήτριας, μιλώντας στον Αντ1, είπε πως «από την αρχή του 2021 άρχισαν να ενοχλούν την κόρη μου και τον Οκτώβριο συνεχίστηκαν οι επιθέσεις. Της επιτίθενται αγόρια και κορίτσια από το σχολείο, όχι από την τάξη της, επειδή νόμιζαν ότι «έδωσε» η κόρη μου τα ονόματα των παιδιών που έκαναν κατάληψη», ενώ σημείωσε πως τα περιστατικά είναι πολύ συχνά, λέγοντας χαρακτηριστικά «και στον πίσω χώρο του σχολείου την βρίζουν, την κλωτσάνε και την φτύνουν».

«Κάλεσα τον Διευθυντή, τον ενημέρωσα και του ζήτησα να καλέσει τους γονείς ορισμένων παιδιών για να βοηθήσει και μου απάντησε πως δεν μπορεί να με βοηθήσει. Τον ρώτησα αν μπορώ να κινηθώ νομικά και μου είπε φυσικά», σημείωσε η μητέρα του κοριτσιού.

Ο δικηγόρος της μητέρας, αναφέρθηκε σε συστηματικό bullying, με επιθέσεις, ύβρεις, απειλές.

«Στην δική μας υπόθεση μιλάμε για δύο επιθέσεις. Ακούγεται στο βίντεο η δύναμη με την οποία γίνονται τα χτυπήματα από τα παιδιά στο κεφάλι του κοριτσιού», είπε ο δικηγόρος.

Επιπλέον τόνισε πως για τα γεγονότα έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία, αναφέροντας πως «από τον Οκτώβριο έχουμε στείλει εξώδικα στο σχολείο και στο Υπ. Παιδείας. Γίνεται δεύτερος ξυλοδαρμός εντός του σχολείου. Στις 5 Νοεμβρίου κάναμε μήνυση, ζητώντας προστασία από τον Εισαγγελέα και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και συνεχίζονται οι επιθέσεις στο κορίτσι και τώρα φθάσαμε σε αυτό το τραγικό περιστατικό με τον 14χρονο».

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Τι έλεγε ο 14χρονος μια ημέρα πριν βάλει τέλος στη ζωή του – Τα 3 σενάρια που εξετάζονται

Αυτοκτονία 14χρονου-Υπουργείο Παιδείας: «Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση»

Κολωνός: Μητέρα συμμαθητή του 14χρονου Μάκη καταγγέλλει - «Ο διευθυντής του σχολείου γνωρίζει»

Σχετικές ειδήσεις