ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κολωνός: Γιατί μιλούν τώρα για θάνατο από δυστύχημα του 14χρονου – Οι καταθέσεις και τα στοιχεία

Κολωνός: Γιατί μιλούν τώρα για θάνατο από δυστύχημα του 14χρονου – Οι καταθέσεις και τα στοιχεία
Το σχολείο του 14χρονου Μάκη
Newsbomb.gr

Αυτοκτονία 14χρονου Μάκη στον Κολωνό: Απομακρύνεται το σενάριο του bullying και ενισχύεται του δυστυχήματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα αίτια της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη, μέσα στο σπίτι της οικογένειάς του στα Σεπόλια.

Ήδη έχουν καταθέσει ο πατέρας, η μητέρα, ο αδερφός, ο προπονητής, καθηγήτριες και συμμαθητές του 14χρονου, με τους αστυνομικούς να έχουν σχηματίσει το προφίλ του παιδιού.

Αυτό που αναμένεται είναι η έκθεση πραγματογνωμοσύνης από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του Μάκη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπως και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι από την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής απομακρύνεται το σενάριο του bullying και ενισχύεται το σενάριο του δυστυχήματος (ενδεχομένως στο πλαίσιο κάποιου «παιχνιδιού» προκλήσεων).

Από το προφίλ που έχουν οι αστυνομικοί για τον 14χρονο, μέσα από τις πολλές καταθέσεις που έχουν λάβει από ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά, προκύπτει ότι ο Μάκης δύσκολα θα «λύγιζε» από συμπεριφορές εκφοβισμού, διότι ήταν ένας δυνατός αθλητής και χαρακτήρας.

Εκτιμάται μάλιστα ότι εάν οι συμπεριφορές εκφοβισμού σε βάρος του ήταν τόσο σκληρές, αυτό θα είχε γίνει γνωστό στη μητέρα του. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν, ωστόσο, ότι «αυτή είναι η εικόνα που έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής και όχι το τελικό συμπέρασμα. Και αυτό γιατί μπορεί ένα εύρημα που θα προκύψει στη συνέχεια να ανατρέψει τα πάντα. Το κινητό τηλέφωνο και το λάπτοπ του παιδιού θα αποκαλύψουν πιθανότατα τι πραγματικά συνέβη».

Στο μεταξύ, η έρευνα θα συνεχιστεί μέσα από τη λήψη καταθέσεων από καθηγητές και συμμαθητές του 14χρονου. Η μητέρα κατέθεσε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την περασμένη εβδομάδα και -παρά την πολύ κακή ψυχολογική της κατάσταση- κατάφερε να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών, οι οποίοι δεν αποκλείεται να την καλέσουν ξανά στο μέλλον για συμπληρωματική κατάθεση. Η μητέρα είναι ο άνθρωπος που βρήκε το παιδί νεκρό μέσα στο δωμάτιό του.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: Δυστύχημα ο τραγικός θάνατος του 14χρονου Μάκη; Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία