ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γέρακας: Βίντεο-ντοκουμέντο! Τα 90 δευτερόλεπτα της εκτέλεσης του 38χρονου επιχειρηματία

Γέρακας: Βίντεο-ντοκουμέντο! Τα 90 δευτερόλεπτα της εκτέλεσης του 38χρονου επιχειρηματία
Το βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει το οργανωμένο σχέδιο των εκτελεστών.

Η ώρα είναι 8.00 το πρωί του Σαββάτου της 18ης Ιουνίου 2022. Ο 38χρονος επιχειρηματίας κινείται καθοδικά στην οδό Ευρυτανίας και σταματάει στο κόκκινο φανάρι στη συμβολή του δρόμου με τη λεωφόρο Μαραθώνος στον Γέρακα.

Πίσω του, σε απόσταση λίγων μέτρων, έρχεται και σταματά ένα λευκό βαν. Τα δύο οχήματα παραμένουν σταματημένα στον σηματοδότη για ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα. Γύρω τους υπάρχουν πολλά διερχόμενα οχήματα αλλά και περαστικοί. Όταν το πολυτελές όχημα του 38χρονου στρίβει αριστερά στη Μαραθώνος, το λευκό βαν ξεκινά –καθώς έχει ανάψει πράσινο- και ακολουθεί το αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Ο 38χρονος μπαίνει στο πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας του, και παρκάρει το όχημά του στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Το λευκό βαν εισέρχεται και αυτό στο βενζινάδικο και σταματά στην είσοδο. Οι εκτελεστές περιμένουν τον 38χρονο να βγει από το αυτοκίνητο. Όταν εκείνος αποβιβάζεται και περπατά λίγα μέτρα, τότε οι εκτελεστές τρέχουν προς το μέρος του και τον «γαζώνουν» με δύο Καλάσνικοφ.

Από τη στιγμή που οι δράστες έστριψαν αριστερά στο φανάρι της οδού Ευρυτανίας, πίσω από το αυτοκίνητο του θύματος, μέχρι τη στιγμή που διέφυγαν με το βαν μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος, με κατεύθυνση προς την Παλλήνη, πέρασε μόλις 1,5 λεπτό.

Το βίντεο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει το οργανωμένο σχέδιο των εκτελεστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν και έκαψαν το λευκό βαν σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το βενζινάδικο, σε έναν ήσυχο δρόμο της Παλλήνης (δίπλα από έξοδο της Αττικής Οδού).

Αύριο Τετάρτη συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 38χρονο επιχειρηματία, πατέρα δύο παιδιών.